Knapi so zdržali do konca

Nogometaši Luke Koper so niz treh prvenstvenih gostovanj odprli s porazom proti Rudarju. Odločitev je padla že v 16. minuti. Rudar : Luka Koper 1:0 (1:0).

Vratar Igor Nenezič je bil po vrnitvi v udarno enajsterico zelo razpoložen Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Vratar Igor Nenezič je bil po vrnitvi v udarno enajsterico zelo razpoložen Foto: Tomaž Primožič/Fpa

VELENJE > Na zadnjih petih prvenstvenih srečanjih v Velenju je Luka Koper prejela le en zadetek.

Velenje, stadion ob jezeru, gledalcev 650, sodnik Drečnik (Hrastnik) 7. Strelec - 1:0 Črnčič (16). Rudar: Rozman, Jeseničnik, Kašnik, Knezovič (od 55. Bubalovič), Klinar, Črnčič (od 46. Rošer), Radujko, Firer, Rotman, Bratanovič, Eterović (od 89. Podlogar). Trener: Jernej Javornik. Luka Koper: Nenezič 7, Palčič 6, Blažič 6, M. Gregorič 6, Šme 6, Guberac 6, Žibert 6 (od 60. Črnigoj 6), Čovilo 6,5, Galešić 5,5 (od 47. Lotrič 6), Pučko 6,5, Pilčić 6 (od 69. Arčon 6). Trener: Rodolfo Vanoli. Rumeni kartoni: Galešić, Guberac, Bratanovič.

Nogometaši Rudarja pa pred sobotnim dvobojem kar na enajstih zaporednih prvenstvenih tekmah niso premagali Koprčanov.

Po pričakovanju pa se je tudi tokrat na začetku tekme opredelila za previdnejšo taktiko. Domači kapetan Jeseničnik je sicer že v otvoritvi z močnim strelom testiral Igorja Neneziča, ki je bil na pravem mestu, zato pa je moral po naslednji nevarnejši akciji domačih že pobrati žogo iz mreže.

V 16. minuti je namreč po levem krilu pobegnil Firer ter poslal v ogenj Črnčiča, ki je iz težavnega položaja močno streljal, žoga pa je oplazila Miho Blažiča in na splošno presenečenje pristala v mreži. Rumeno-modri so potrebovali polnih 39 minut za prvi strel proti velenjskim vratom, a je poskus Ivice Guberca ukrotil vratar Rozman. Prav ob koncu 1. polčasa je s strani poskusil še Matej Pučko, vendar je za kakšen meter zgrešil dolgi kot.

Po premoru so spet pritisnili gostitelji, Koprčane pa je reševal razpoloženi vratar Nenezič, ki je ubranil nekaj nevarnih strelov. Najpogosteje pa je v obup spravljal Firerja.

Plus: Vratar Igor Nenezič je bil po vrnitvi v udarno enajsterico zelo razpoložen; v končnici močna reakcija obalnega prvoligaša, vendar je zmanjkalo časa za izenačenje. Minus: Nezbrana in premalo ambiciozna otvoritev srečanja; občasne pozabljivosti v obrambi so Rudarju omogočile nekaj priložnosti, tudi zmagoviti zadetek.

V končnici so se zganili tudi mojstri z morja ter agresivno pritisnili proti vratom Rudarja, toda pravih priložnosti si kljub terenski premoči niso priigrali. V kazenski prostor so resda poslali nekaj obetavnih podaj, ampak čvrsta obramba Rudarja je vzdržala do zadnjega žvižga.

“Tekma je bila lepa. Ekipi sta igrali odprto, žal pa se je po našem nesrečnem avtogolu zgodba boljše razpletla za domače in zmaga je ostala v Velenju. Obe ekipi sta želeli igrati nogomet, srečnejši je bil Rudar,” je povedalRodolfo Vanoli, trener Koprčanov, ki so doživeli drugi prvenstveni poraz.

BP


Najbolj brano