Dekanski podarim - izgubim

Čeprav Ankarančani odkrito ciljajo na vrh zahodne skupine 3. SNL, so se kar malce bali tekme s sosedi, ki so zadnja leta redno odnašali točke z igrišča na morski obali. AH Mas Tech : Jadran Dekani 3:1 (1:0).

Dekanska obramba je bila sicer čvrsta, a je naposled padla, ob kapetanu Jadrana Janu Pečniku (levo) je prvi strelec lige Elvis Šahinović Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Dekanska obramba je bila sicer čvrsta, a je naposled padla, ob kapetanu Jadrana Janu Pečniku (levo) je prvi strelec lige Elvis Šahinović Foto: Tomaž Primožič/Fpa

ANKARAN> Celo bolj izkušeni v domači vrsti so pred začetkom zaskrbljeno razmišljali: “Skoraj se ne spomnim, kdaj smo nazadnje premagali Jadran doma. Pri njih je nekako še šlo, tukaj pa nikakor.”

ŠRC Katerina, gledalcev 250, sodnik Podgoršek (Duplje) 7. Strelci - 1:0 Jakomin (39), 2:0 Šahinović (51), 2:1 Stipaničev (od 67-11m), 3:1 Ostojič (84). AH Mas Tech: Paal 6,5, Jakomin 8, D. Vidakovič 6, Kolarič 6, Ostojič 6,5 (od 88. M. Knafelc-), N. Lekić 6,5, J. Pahor 8, Fantinič 6,5, Barundič 6, Šahinović 7 (od 77. Sučevič 6,5), Mihalič 6 (od 66. Adam 6). Trener: Vlado Badžim. Jadran Dekani: Strle 5, M. Poljšak 5,5, Godnič 6, S. Klun 6, Pečnik 5,5, K. Mihalič 6, L. Lekić 6,5 (od 61. Stipaničev 6,5), Grdina 5,5 (od 71. Slomić 6,0), M. Božič 6, Vukelič 5,5, G. Ščulac 5.5 (od 46. Stančič 6). Trener: David Kompara. Rumeni kartoni: Barundič; M. Poljšak, Grdina, S. Klun; rdeč karton Paal (64 - čista priložnost za zadetek).

Medtem ko so se jadralci v bližnji marini pripravljali za odhod na tržaško Barcolano sta obe ekipi tekmo pričeli zelo previdno. Igra se ob nenehnem nabijanju nikakor ni razživela in uvodnih 30 minut je minilo brez vsakršnega vznemirjenja. Jadranov branilec Matej Godnič je s svojo hitrostjo dobro ustavljal po običaju živahnega Saša Jakomina, za prvo nevarnejšo akcijo pa so v 34. minuti poskrbeli gostje, ko je stranski sodnik dvignil zastavico ob sumljivem nedovoljenem položaju ter svojega šefa odrešil kočljive naloge, saj bi sicer moral dosoditi enajstmetrovko. Izkušeni napadalci Mas Techa so čakali na spodrsljaj nasprotnika in ga dočakali v 40. minuti, ko je vratar Domen Strle slabo izbil žogo, Jakomin pa jo je dobrih 20 metrov od vrat mirno ustavil ter v padcu filigransko zadel lob. Po vodstvu domačih se je igra pri priči razplamtela in po kotu je Jakomin z glavo podaljšal do Sandija Ostojiča, ki pa iz gneče ni zadel. Dekančani so ob prekinitvah ravno tako množično navalili pred nasprotna vrata, toda brez pravega učinka.

Nadaljevanje je prineslo boljšo igro, za veselje domačih privržencev pa je že v 51. minuti s svojim sedmim letošnjim golom poskrbel prvi strelec lige Elvis Šahinović, ko je z natančnim diagonalnim udarcem zadel po podaji Jakomina. “Pesjani” so krenili po zadetek upanja in se po izvrstnem prodoru Luke Lekića - njegov starejši brat Niki je sicer igral na drugi strani - že veselili, toda Dino Stančič je iz neposredne bližine zgrešil nemogoče. Kljub temu se gostje niso predali, a kaj, ko je strel Marka Božiča iz obrata ustavil Matej Paal, Simon Klun pa je po kotu streljal previsoko. Napadi so se Jadranu izplačali v 64. minuti, ko je prodirajočega Stančiča podrl vratar Paal ter ob enajstmetrovki prejel še rdeči karton. Ivo Stipaničev se je po vstopu s klopi resda komaj ogrel, a je kljub temu zanesljivo premagal reprezentančnega vratarja U-19 Davida Adama, ki je vstopil namesto Tadeja Mihaliča.

Ko je bilo pričakovati ofenzivo številčnejših gostov, je Dekančanom zmanjkalo idej in energije, kar je Mas Tech s pridom izkoristil. Najprej je Šahinović ukradel žogo Godniču ter skoraj zlomil prečnik, Jadran pa je zmogel le strel Kalema Mihaliča z razdalje, ki ga je Adam zanesljivo ustavil. V 84. minuti so Ankarančani dokončno potrdili prvo mesto na lestvici, ko je Jakomin streljal z desne strani, Strle je žogo slabo odbil, na pravem mestu pa se je znašel Ostojič ter z nekaj metrov hladnokrvno zadel v polno.

David Kompara, trener Jadrana: “Pozna se nam pomanjkanje izkušenj, zaradi česar smo sosedom praktično podarili prvi in tretji gol. Čeprav nas letos nihče ni nadigral, se nam dogajajo spodrsljaji, zaradi katerih izgubljamo točke. Potrebujemo še nekaj časa, da popravimo nianse.”

Vlado Badžim, trener AH Mas Techa: “Zaigrali smo precej oslabljeni brez Grižoniča, Šestiča, Kamenčiča, Kršića in Pepelka, zato zmagi ne smemo gledati v zobe, čeprav bi lahko tekmo dokončno zaključili že prej. Dobro nam gre in jesenski del lahko končamo visoko.”BORIS PLANINC


Najbolj brano