Čez teden dni bo šlo zares

Nogometaši Gorice bodo danes odigrali zadnjo prijateljsko tekmo pred začetkom spomladanskega dela sezone. V Tolminu se bodo pomerili s tamkajšnjim tretjeligašem.

Gianvito Misuraca  je bil jeseni s šestimi zadetki tretji novogoriški strelec v prvenstvu Foto: Suzana Uršič
Gianvito Misuraca je bil jeseni s šestimi zadetki tretji novogoriški strelec v prvenstvu Foto: Suzana Uršič

NOVA GORICA > Zgolj na podlagi preglednih tekmah je težko ocenjevati, kako uspešno je bilo pripravljalno obdobje oziroma kaj so prinesli prihodi in odhodi. Promet je bil gost v obe smeri. Mimogrede, osmi novinec Jhonny Vidales se še ni pridružil soigralcem.

Po videnem v jesenskem delu sezone je glavno vprašanje, kdo bo nadomestil učinek Saše Aleksandra Živca, ki se je vrnil v Domžale. Trener Luigi Apol-oni je v pripravljalnem obdobju veliko preizkušal in menjaval. Številčno ima na vseh igralnih mestih dovolj alternativ, tudi če bi moštvo zdesetkali kartoni in poškodbe. Večjih zdravstvenih težav doslej ni bilo. Vadbi s soigralci se še nista pridružila obrambna igralca Abel Gigli in Tine Kavčič, ki pa je že začel z individualnimi treningi.

Kaže, da se bo Apolloni vsaj na začetku prvenstva zanesel na preverjene moči iz prvega dela sezone. Ali bo enajsterica bolj standardizirana kot preteklo jesen, bo seveda odvisno od učinka na igrišču. V prvem delu sezone je bilo veliko sprememb tudi zavoljo nihanj v igri in rezultatih. Zanimivo bo videti, če jih je daljše pripravljalno obdobje odpravilo. Glavne vloge bodo bržkone pripadle istim akterjem. Massimo Coda, Gianluca Lapadula, Gianvito Misuraca in vratar Alex Cordaz imajo bolj ali manj zagotovljeno mesto v prvi enajsterici.

Jedro 16, 17 nogometašev, ki bodo konkurirali za prvo enajsterico, je znano. Glavna spremenljivka utegne biti zvezna vrsta, kjer za dve prosti mesti konkurirajo štirje igralci. Luca Berardocco in Amedej Vetrih sta na prijateljski tekmi z Udinesejem zaigrala od prve minute. Novinec Marshal je pokazal telesno moč, ki so jo Novogoričani pogrešali v prvem delu prvenstva. Vicente pa je bil večji del jeseni prvi Apollonijev izbor. Senegalec Welle N'diaye se je znašel na stranskem tiru. V zadnji vrsti na bočnih položajih Ronaldo Vanin in Alessandro Favalli uživata prednost v primerjavi s konkurenco tako kot (za zdaj) Alen Jogan in Marco Modolo v osrčju obrambe.

Vsaj tako živahna pomlad kot na igriščih pa se obeta tudi v klubskih pisarnah, kjer bo zanimivo videti, kako se bo razvijala goriška zgodba v navezi s Parmo.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano