Ankaran zdržal z igralcem manj

Ankarančani so pogumno, na koncu celo z dvema nogometašema manj v igri, preživeli tudi gostovanje v tradicionalno “sovražnih” Dekanih. Boljše napovedi pred naslednjim krogom, ko bodo na svojem igrišču gostili vodilne Tolmince, si niso mogli zamisliti. Jadran (D) : Mas Tech 1:2 (0:0).

 Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Foto: Zdravko Primožič/Fpa

DEKANI> Sosedje iz Dekanov in Ankarana se med seboj odlično poznajo, navsezadnje je kar nekaj igralcev že nosilo oba dresa, zato je bil previden začetek srečanja povsem pričakovan. Dekanska nogometna podlaga sicer ponuja odlične razmere za igro, čemur pa se ni pridružilo vreme, kajti kmalu po začetku srečanja sta dež in hladno vreme pričela ovirati nogometaše.

Stadion Ivana Gregoriča, gledalcev 100, sodnik Darjan Kovačič (Grosuplje). Strelci - 0:1 Jakomin (49), 0:2 Jakomin (64), 1:2 S. Klun (91). Jadran: Stoilkov 5, Terčič 6 (od 70. Gavrič 6), J. Palčič 6, S. Klun 7, Toškan 6,5, Pečnik 6,5, Grdina 6,5, Lotrič 5,5, L. Lekič 6,0, Vukelič 7, G. Šćulac 6,5. Trener: David Kompara. Mas Tech: Paal 7, J. Pahor 6, D. Vidakovič 6,5, Fantinič 6,5, Grižonič 6,5, Stipaničev 6,5 (od 79. N. Lekič 6), Kršić 7, Kolarič 7, Mihalič 6,5, Jakomin 7,5 (od 84. Stojadinovič -), Sučevič 6 (od 86. M. Valenčič -). Trener: Vlado Badžim. Rdeča kartona - J. Pahor (59 - 2xRK), Fantinič (91 - 2xRK).

“Hmm, podlaga je vrhunska, ampak malce me boli glava, najbrž sem bil včeraj predolgo na soncu,” je pred dvobojem komentiral zimzeleni Tojo Jakomin, v čemer so nekateri prepoznali njegov običajni hobi: “Zagotovo je po vsem Koprskem zalivu preganjal brancine.” Tako ali drugače je 40-letnik sredi prvega dela izvlekel iz klobuka nekaj svoje čarovnije ter ustvaril gnečo v kazenskem prostoru, a se je končalo brez strela. Že pred tem sta si bila Stipaničev in Sučevič v napoto drug drugemu, enakovreden prvi del, v katerem so gostitelji prvi resnejši poskus (Vukelič) zmogli tik pred odhodom v slačilnice, pa se je tako končal brez zadetkov.

Nadaljevanje je prineslo precej bolj zanimivo predstavo, ki jo je odprl neuničljivi Jakomin z zadetkom v 49. minuti. Ob slabem izbijanju vratarja Stoilkova je čakal kot ris ter rutinirano zadel prazno mrežo. Dekančani so skušali vrniti preko Vukeliča, ki je poskusil z glavo, vendar je bil ankaranski čuvaj mreže Paal na pravem mestu. V taboru gostov je veliko prahu dvignila odločitev sodnika Kovačiča, ko je v 59. minuti zaradi domnevnega igranja z roko razveljavil zadetek Jana Pahorja, obenem pa stebru obrambe pokazal še drugi rumeni karton.

Mas Tech se kljub temu ni pomaknil v obrambo, temveč je v 64. minuti celo povišal svojo prednost, ko je Jakomin ušel v desno ter z diagonalnim strelom zadel za 2:0. Jadran je ob močnem vetru vse bolj prevzemal pobudo, toda pravih priložnosti si ni ustvaril. Obramba Ankarančanov se je pričela krhati šele v končnici, ko je branilec Simon Klun zadel z glavo po predložku Grdine, nakar je pri gostih moral iz igre še Fantinič. A je zaključni nalet Jadrana v sodniškem podaljšku za ustavil vratar Paal.

Mitja Lotrič, Jadran Dekani (posojeni igralec Luke Koper): “Premalo smo držali žogo na tleh, pa tudi s svojo igro ne morem biti zadovoljen. Ker prihajam iz Prekmurja, ne poznam natančno lokalnega rivalstva, a mi je vseeno žal, da nam ni uspelo iztržiti vsaj točke.”

Vlado Badžim, trener Mas Techa: “Nisem najbolj navdušen nad sojenjem, saj smo zaključili tekmo z dvema igralcema manj, toda osvojili smo tri točke in ostajamo v boju za vrh. Lahko pokažemo tudi kaj več.”

BORIS PLANINC


Najbolj brano