Kovačič prehitel Italijane

Medtem ko ima primorski ravninski tekaški pokal poletni premor, se še kar vrstijo primorski gorski teki. Tokratno tekmo so gostili zamejski športni delavci v Reziji, kjer je v močni italijanski konkurenci zmagal gorenjski tekač Luka Kovačič.

Simon Alič (desno) je kot najboljši Primorec osvojil peto mesto. Foto: Igor Mušič
Simon Alič (desno) je kot najboljši Primorec osvojil peto mesto. Foto: Igor Mušič

STOLBICA > Osmi Val Resia vertical kilometer je po težavnosti podoben spomladanskemu teku Čaven vertikal na Ajdovskem. V nepopustljivo strm klanec planinske poti iz Stolbice do tisoč metrov višje ležečega planinskega zavetišča Crasso (1650 m nad morjem) se je pognalo 168 gorskih tekačev iz Italije, Slovenije in Avstrije.

Tokrat je padel rekord proge, ki ga je od leta 2014 držal član ŠD Nanos Simon Alič s časom 40 minut in 29 sekund. Tekač kamniškega KGT Papež Luka Kovačič je čez ciljno črto pritekel po 39 minutah in 32 sekundah. Pri tem je prepričljivo pustil za sabo najbližja italijanska zasledovalca Michaela Galassija (40,23) in Tiziana Moio (40,39). Simon Alič se je tokrat kot najboljši Primorec moral zadovoljiti z absolutno petim mestom in časom 42,23. Med mladinci je slavil up posoške atletike, Natan Maj Poženel iz ŠKTD Lom. Med starejšimi veterani je vse Italijane prehitel nekdanji gorski reprezentant iz Mojstrane Franci Teraž, drugi je bil primorski tekač Stanko Čufer (PGT). V ženski konkurenci Primork ni bilo, zmagala je Italijanka Carla Spangaro (54,02).


Najbolj brano