Goran Dragić: reprezentanci nisem mogel reči ne

Odločitev Gorana Dragića, da bo nastopil na svetovnem prvenstvu v košarki, je sprožila val odobravanja med ljubitelji športa v Sloveniji. “Moj klub sicer ni najbolj zadovoljen, zato mi je predlagal naj vadim po prilagojenem programu. A reprezentanci nisem mogel reči ne,” pravi starejši od bratov Dragić.

Goran Dragić
Goran Dragić 

LJUBLJANA > Po številnih zdravstvenih težavah v tej sezoni in njegovih besedah pred meseci, da se letos poleti želi odpočiti in posvetiti družini, je odločitev marsikoga presenetila. Nihče mu reprezentančnega odmora ne bi očital, saj Goran Dragić v preteklih letih ni izpustil reprezentančne akcije, zato je bil njegov “da” reprezentanci sprejet še toliko bolj pozitivno. Z Goranom Dragićem so močno zrasle tudi delnice Slovenije na svetovnem prvenstvu, ki bo od 30. avgusta do 14. septembra v Španiji.

“Po mesecu počitka sem začutil močno željo po tekmovalnosti, hkrati pa je tudi z gležnjem precej bolje. To so potrdile tudi zdravniške preiskave. Delodajalcem v Phoenixu sem sporočil, da bom igral na SP, česar niso sprejeli z navdušenjem, saj se bojijo za moje zdravje, še posebej po lanskem evropskem prvenstvu, ki me je dejansko zelo izčrpalo. A sem jim razložil, da je svetovno prvenstvo precej krajše, da so tudi priprave nanj precej drugačne in obljubil, da bom vadil po programu, ki mi ga bodo oni pripravili. Verjetno bo to pomenilo, da ne bom odšel na pripravljalni turnir na Kitajsko, sicer pa bom na priprave prišel 16. julija in od prvega dne vadil, tako kot drugi,” pravi Dragić.

Glede ambicij na svetovnem prvenstvu je član najboljše peterke na lanskem eurobasketu in igralec, ki je letos v ligi NBA naredil največji napredek, dejal, da v Španijo ne potuje na dopust. “Če se bom za dva meseca odpovedal družini, potem na prvenstvo zagotovo ne bom šel na dopust. Vsako tekmo želim zmagati. Imamo dovolj dobro in mlado ekipo, da si lahko zastavimo visoke cilje. Malce tenki smo le na centrskih položajih, a smo hkrati zelo hitri igralci, tako da predvidevam, da bomo gojili hitro, atraktivno košarko,” dodaja Dragić.

Košarkarska zveza Slovenije bo seznam reprezentantov, ki bodo julija pričeli priprave, sporočila v ponedeljek, 2. junija. Na svetovnem prvenstvu na Gran Canarii bo Slovenija igrala skupaj z Angolo, Avstralijo, Južno Korejo, Mehiko in Litvo. V nadaljnje tekmovanje vodijo prva štiri mesta.

STA


Najbolj brano