Dramatični razplet razveselil mornarje

Košarkarji Splošne Plovbe so na povratnem obračunu 5. kroga pokala Spar izničili deset točk zaostanka iz prve tekme v Škofji Loki (75:85) in se z izdatnejšo zmago doma zasluženo uvrstili med najboljšo osmerico v pokalnem tekmovanju.

Iskreno veselje Portorožanov po uvrstitvi v najboljšo osmerico klubov v slovenskem pokalu Foto: Gregor Pavlič
Iskreno veselje Portorožanov po uvrstitvi v najboljšo osmerico klubov v slovenskem pokalu Foto: Gregor Pavlič

PORTOROŽ>Trener Splošne plovbe Konstantin Subotić je pred povratnim dvobojem upal, da bodo njegovi košarkarji v domači dvorani uspeli z vsaj minimalno razliko premagati Škofjeločane, po tihem pa se je nadejal, da bi bila končna razlika lahko višja od desetih košev. Po izjemni predstavi celotnega moštva se je sanjski scenarij uresničil in drugoligaš Splošna Plovba se je čez visoko prvoligaško oviro iz Škofje Loke zasluženo uvrstil na zaključni turnir. Favorizirani Gorenjci so v prvi četrtini torkovega obračuna skupno prednost še povečali, sledilo pa je furiozno nadaljevanje domačih košarkarjev, ki so si z razigranima Adinom Kavgićem in Sašom Ožboltom do glavnega odmora priigrali kar 15 točk prednosti.

ŠD Lucija, gledalcev 150, sodnika: Antolović (Izola) in Zovko (Ljubljana); četrtine - 16:22, 31:10, 23:26, 21:22. Splošna plovba : Ožbolt 22 (3:3), Katonar 8 (4:2), Zagorc 18 (8:8), Moro 5 (1:1), Maršič 1 (2:1), Bahor, Percel 9 (5:5), Cvetičanin, Remus 12 (2:2), Jovanović, Borse, Kavgić 16 (4:3). Trener: Konstantin Subotić.

V drugem polčasu so razliko še povišali, pred koncem tretje četrtine je znašala celo 20 točk, a so se izkušenejši in višji gostje še uspeli vrniti. V zadnji četrtini so se z nekaj trojkami in ob dvomljivih sodniških odločitvah vrnili v igro in v zadnji minuti prišli na le pet košev zaostanka. Sledila je trojka Jake Zagorca in ukradena žoga Saše Ožbolta, Boban Tomić pa je na drugi strani zadel le en prosti met, a je tudi s tem svojo ekipo postavil v boljši položaj, saj je zaostajala le za devet točk. Zagorc je nato s črte prostih metov svojemu moštvu ponovno priigral skupno vodstvo, v zadnjih dveh sekundah pa so domačini s fanatično obrambo obranili svoj koš in se zasluženo znašli v zmagovalnem objemu.

"Vsi fantje so dali svoj prispevek k izjemni zmagi. Priigrali smo si visoko prednost, ki pa je tik pred koncem skopnela. V zadnjem napadu smo se uspešno obranili in uresničili naše sanje," je po dvoboju razmišljal Subotić.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano