Brcalo se je od Škofij do Čezsoče

Pestro nogometno dogajanje na asfaltu se nadaljuje. Najbolj živahno je bilo na turnirju za vse kategorije na Škofijah, konec tedna pa vabijo štirje turnirji.

Na turnirju v Dornberku se je potilo deset ekip. Foto: Igor Mušič
Na turnirju v Dornberku se je potilo deset ekip. Foto: Igor Mušič

PRIMORSKA > Prvi summer futsal fest je v enotedenskem dogajanju na Škofijah ponudil nastope več kot stotih ekip vseh starostnih skupin. Domačini so se posebej veselili zmage na turnirju kategorije U-13, v kateri je slavil Bronx pred Teamom Italija, Ptujem in moštvom Rolling Stones. V škofijskem Bronxu so se veselili še posamičnih nagrad za najboljšega vratarja Miloša Medića in strelca Liama Harambašića. Veliko nogometnega znanja je bilo na ogled na turnirju U-19, ki ga je dobilo moštvo Vodnarja pred Auto Veselom z Vrhnike in Dobrepoljami. Četrto mesto je osvojil sežanski Tabor.

Zelo zanimiv je bil veteranski turnir, saj je v 15 ekipah igralo lepo število nekdanjih prvoligaških nogometašev, na čelu z nekdanjim reprezentantom in stebrom tolminskega Puntarja Igorjem Kragljem, ki je prejel nagrado za najboljšega na turnirju, ekipo Puntar Okrepčevalnica Tmin pa je popeljal do zmage. Drugo mesto je osvojilo moštvo GS Inovation, tretji je bil Aluks, četrti pa domači Black & White.

Skoraj na skrajni sever naše pokrajine so morali oditi udeleženci turnirja v Čezsoči pri Bovcu, kjer se je osem ekip veselilo lepo negovane trave. V finalu je domači Kovi kar s 5:0 odpravil Žago, v boju za tretje mesto pa je v obračunu kobariških ekip več natančnosti pokazalo moštvo Maratoncev. Četrta je bila Mlekarnca. Mrežo je najbolje varoval Deni Krivec (Kovi), največ znanja pa je pokazal Anže Kurinčič (Žaga).

Sočasno se je v Dornberku iztekel že 19. futsal turnir. V konkurenci desetih ekip je zmagal Millenium pred Kikindo, v malem finalu pa je bil Bar Štrukelj uspešnejši od edine ekipe, ki ni bila iz Vipavske doline - Ključavničarstva Kunc z Vrhnike. Posamične nagrade so prejeli Anže Nabergoj (Millenium, vratar), Andraž Filipič (Kikinda, igralec) in najboljši strelec Dražen Žarić (Milonium, strelec).

Pred ljubitelji malega nogometa so štirje turnirji, za katere se bo prijavni rok iztekel v četrtek zvečer.

V petek FC Mlekarnca vabi na dvodnevno tekmovanje na travnatem igrišču v Podbeli na Kobariškem. Prijave in informacije: Žan Koren, tel. 041/459 - 240. Sočasno se bo začel turnir petčlanskih moštev na Slapu ob Idrijci. Na igrišču na rečni plaži bo to uvod v tridnevno dogajanje, ki bo v soboto in nedeljo obogateno še s skoki v vodo z mosta in veteranskim turnirjem. Informacije: Aljaž Laharnar, tel. 041/897 - 832.

V soboto ob 15. uri se bo na igrišču pri osnovni šoli v Kanalu začel še deveti Cafe libero cup za petčlanske ekipe, ki ga prireja ŠKD Nasmejanih. Informacije: Blaž Valentinčič, tel. 041/920 - 666.


Najbolj brano