V letalskih napadih na šolo v Jemnu ubitih deset otrok

Letala arabske koalicije pod vodstvom Savdske Arabije so v soboto napadla šolo na severu Jemna, pri čemer je bilo ubitih najmanj deset otrok, 28 pa jih je bilo ranjenih, je danes sporočila humanitarna organizacija Zdravniki brez meja. Arabska koalicija je kasneje zatrdila, da njena letala niso napadla šole, ampak vadišče hutijskih milic.

SANA > Po navedbah tiskovne predstavnice organizacije Malak Šaher so vse žrtve napada na šolo v kraju Hajdan v provinci Sada mlajše od 15 let.

Arabska koalicija je kasneje zavrnila očitke o napadu na šolo in zatrdila, da je bilo tarča napadov vadišče hutijskih milic. Tiskovni predstavnik arabske koalicije general Ahmed Asiri je ob tem očital hutijskim upornikom, da novačijo otroke.

Asiri je dejal, da je jemenska vlada potrdila, da na napadenem območju ni nobene šole. "Kraj, ki smo ga bombardirali, je pomembno vadišče milic," je poudaril. "Ko letala napadajo vadišča, ne morejo razlikovati med rekruti različnih starosti," je dodal in pripomnil, da napad le še potrjuje, da Hutiji novačijo otroke, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Napad na šolo je že obsodil Sklad ZN za otroke (Unicef), ki je opozoril, da se je z obnovitvijo letalskih napadov arabske koalicije na hutijske upornike ta teden znatno povečalo število ubitih in ranjenih otok v napadih. Unicef je ob tem pozval vse strani, vpletene v konflikt, naj spoštujejo mednarodno pravo, po katerem je dovoljeno napadati le borce.

STA


Najbolj brano