V BiH možnost novih terorističnih napadov

Minister za varnost v BiH, Dragan Mektić je opozoril, da so obveščevalne službe dobile obvestila o morebitnem novem terorističnem napadu v državi. Informacije so prišle iz partnerskih služb v regiji, je dejal in napovedal, da se bodo oblasti na to informacijo odzvale odločneje, kot so se pred napadom na policijsko postajo v Zvorniku.

Fotografija je simbolična. Foto: Conny Klein
Fotografija je simbolična. Foto: Conny Klein

SARAJEVO > Miktić je pri tem spomnil, da so obveščevalni organi v državi nekaj dni pred napadom na policijsko postajo v Zvorniku dobili informacijo o možnem terorističnem napadu v državi, a ker razen splošne informacije ni bilo ničesar, so bili odzivi medli.

"Upam, da smo se iz vsega tega zadnjič nečesa naučili. Po terorističnem napadu v Zvorniku sem videl, da vse varnostne agencije v Bosni in Hercegovini izražajo polno podporo sodelovanju v boju proti terorizmu v državi," je dejal Mektić.

V ponedeljkovem napadu na policijsko postajo v Zvorniku je domnevni islamski skrajnež ubil policista in še dva ranil, nato pa je bil ubit pod streli policistov.

Napadalec, 24-letni Nerdin Ibrić, naj bi bil povezan s pripadniki radikalnih islamistov v BiH, vahabiti. V zvezi z napadom so v torek v BiH prijeli dva moška, eden od njiju se je boril v Siriji.

V državi so v odzivu na napad poostrili varnost, še posebej v Sarajevu. Med drugim so pred diplomatska predstavništva namestili okrepljene ekipe posebnih policijskih enot. O povečanih varnostnih ukrepih policije poročajo tudi iz sosednje Srbije.

STA


Najbolj brano