Tudi Slovenci po spolne usluge v Gorico

Goriški karabinjerji so junija lani lani začeli preiskavo zaradi suma prostitucije, potem ko so jih stanovalci trinadstropne hiše v Tržaški ulici opozorili, da poslopje ob vseh urah dneva in zlasti v večernem času obiskuje veliko število moških.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

GORICA > “V okviru večmesečnega preiskovalnega dela smo razkrinkali kriminalno združbo romunskih državljanov, ki so izkoriščali prostitucijo. Združbo so vodili Valeriu Hincu, njegova sestra Gina Ginoveva Hincu in njegova zaročenka Elena Cotirlet,” je po pisanju Primorskega dnevnika povedal poveljnik preiskovalnega oddelka karabinjerjev iz Gorice Pasquale Starace in dodal, da je Valeriu Hincu zaprt v zaporu v Barzellinijevi ulici v Gorici, Gina Hincu je v zaporu v Trstu, medtem ko Elena Cortilet čaka na začetek sodnega postopka v hišnem priporu.

“Preiskava je trajala več mesecev; v tem času smo ugotovili, da so bili med strankami tako Goričani kot prebivalci iz drugih krajev v pokrajini in tudi slovenski državljani. V stanovanju so svoja telesa prodajale zelo mlade romunske državljanke, večinoma imajo od 18 do 25 let. Trojica izkoriščevalcev jih je novačila v mestu Galati v Romuniji, v Gorici so dekleta ostajala po en mesec, potem so jih premeščali v druge kraje. Ugotovili smo, da je trojica najela eno stanovanje tudi v predmestju Pordenona, v Ulici Chiesa dei Rorai. Svojo dejavnost so promovirali na spletu, vsaka spolna usluga je stala od 50 do 200 evrov,” je še povedal Starace za časnik.

“Gina Hincu se je ukvarjala predvsem z novačenjem deklet v mestu Galatiju v Romuniji, kjer so doma tudi vsi člani kriminalne združbe. Valeriu je skrbel za oglaševanje na spletu in je prevažal prostitutke v Italijo, Elena je bila odgovorna za nakup hrane in drugega blaga. V poletnih mesecih so celotno dejavnost preselili v Riccione, kjer so najeli stanovanje v Ulici D’Annunzio; v kratkem so nameravali najeti stanovanje še v Tržiču,” je dodal poveljnik Starace.

Stanovanja so bila v obupnem stanju, v njih je bivalo tudi do šest deklet, plačevali so jih zelo malo, večinoma so bile zaprte v stanovanju, poleti so posedale na balkonu. Osumljenci so uporabljali vedno nove SIM kartice, vendar vedno iste telefone, tako da so jim karabinjerji lahko sledili.

Spletno uredništvo


Najbolj brano