Po izteku prekinitve ognja z Gaze izstreljene nove rakete

Z območja Gaze so bile danes zjutraj, le nekaj minut po izteku 72-urne prekinitve ognja, znova izstreljene rakete na ozemlje Izraela, je sporočila izraelska vojska. Dopisnik francoske tiskovne agencije AFP na terenu medtem poroča, da v strahu pred novimi napadi Izraela s svojih domov vzhodno od mesta Gaza beži na tisoče Palestincev.

Na območju Gaze se je  iztekla 72-urna prekinitev ognja, ki sta jo razglasila Izrael in palestinsko gibanje Hamas  Foto: STA
Na območju Gaze se je iztekla 72-urna prekinitev ognja, ki sta jo razglasila Izrael in palestinsko gibanje Hamas  Foto: STA

GAZA > Izraelska vojska je sporočila, da so “teroristi” po 7. uri po srednjeevropskem času, ko se je na območju Gaze iztekla tridnevna prekinitev ognja, na jug Izraela izstrelili več raket. Eno od njih so prestregli, še preden je zadela mesto Aškelon, druge pa so padle na nenaseljena območja. Raket naj bi bilo že več kot deset.

Odgovornost za tri rakete grad, ki so bile izstreljene na Aškelon, je prevzelo oboroženo krilo palestinskega gibanja Islamski džihad, Brigade al Kuds.

Izraelska vojska je palestinskim “teroristom” že ponoči očitala, da so na jug Izraela tri ure pred iztekom prekinitve ognja izstrelili najmanj dve raketi, kar pa so v gibanju Hamas zanikali in Izraelu očitali ustvarjanje zmešnjave.

Pred tem so vsa palestinska gibanja z območja Gaze soglasno zavrnila podaljšanje 72-urne prekinitve ognja, ker Izrael ni pristal na njihove zahteve. To je za AFP potrdil predstavnik največjega od teh gibanj, Hamasa. Iz Hamasa so sporočili tudi, da se posredna pogajanja z Izraelom o ustavitvi nasilja, ki potekajo v Kairu, nadaljujejo.

STA


Najbolj brano