Tri leta v zapor zaradi mučenja mačke

Turški študent bom moral za tri leta v zapor, potem ko je posnel svoje mučenje mačke do smrti, danes poročajo turški mediji. Gre za prvo tovrstno resno obsodbo zaradi mučenja in pobijanja domačih živali.

Fotografija je simbolična. Foto: /
Fotografija je simbolična. Foto: /

ANKARA > 21-letni Mustafa Can Aksoy je lani posnel svoje mučenje mačke, ki jo je ubil z urezninami z nožem in udarci v glavo, poroča turški časnik Hurriyet.

Sodišče v mestu Eskisehir na zahodu države ga je v sredo razglasilo za krivega nepotrebnega uboja živali in ga je obsodilo na tri leta zapora. Njegovi odvetniki so že napovedali pritožbo.

Mačka z imenom Iletski je pripadala lokalni kavarni Cafe de Cat, katere lastniki so bili med tožniki Aksoya. Podrobnosti zločina so sicer prišle na dan, ko se je posnetek mučenja mačke pojavil na spletu.

Aksoy je na sodišču priznal krivdo in izrazil obžalovanje za svoje ravnanje. A sodnik je razsodil, da zaradi resnosti dejanja zaporne kazni ne bo mogoče odložiti ali jo pretvoriti v denarno kazen.

Turčija je v zadnjih letih sprejela strožjo zakonodajo, da bi se spopadla z zlorabami in mučenjem živali, predvsem potepuških mačk in psov, ki preplavljajo večja turška mesta.

STA


Najbolj brano