Svet'Ándrej je tu in z njim prazniki (foto)

“Gremo na ringenšpil” ali “na karočke” ali na “svet'Ándrej” reče marsikdo na Goriškem, ko se nameni obiskat še kako znani Andrejev semenj v Gorici. Ta je tudi uvod v decembrsko dogajanje na mestnih ulicah.

 Andrejev semenj v Gorici ponuja vrsto vrtiljakov za  obiskovalce vseh starosti. Foto: Ambrož Sardoč
Andrejev semenj v Gorici ponuja vrsto vrtiljakov za obiskovalce vseh starosti. Foto: Ambrož Sardoč

GORICA > Začel se je včeraj in bo trajal do prihodnje nedelje, ponuja pa 250 stojnic, vrsto vrtiljakov za obiskovalce vseh starosti z nepogrešljivimi “avtoškontri”, hišo strahov in razglednim kolesom vred, pri čemer vožnje stanejo tja od dveh evrov dalje, pa stojnice z zabavnimi nagradnimi igrami in podobno. Na sejmu prodajajo vse od nogavic do sesalnikov in seveda ne manjka dobrot, posebej sladkih. Kralj sejma, bi lahko rekli, je “mandurlat”, kot je na Goriškem poznan turški med, najti ga je v paleti različic.

Obenem so v Ulici Raštel v petek odprli prireditev Okusi božiča, ki se bo nadaljevala med vikendi in na kateri bo med drugim mogoče poskušati jedi po receptih iz kuhinje grofov Coronini. Tudi ta sodi v decembrsko dogajanje na prostem v Gorici z uvodom ta konec tedna.

V soboto so še prižgali 50.000 lučk, ki bodo ob izteku leta razsvetljevale jedro mesta. Ves program (v italijanščini) so objavili na: www3.comune.gorizia.it/it/dicembre-goriziano-2015.

AS


Najbolj brano