Sneg povzroča težave v Bolgariji in BiH

Obilne snežne padavine povzročajo nemalo težav v Bolgariji ter Republiki srbski v BiH. V Bolgariji je zaradi snežne nevihte po vsej državi v soboto in danes brez električne energije ostalo 800 gospodinjstev. Težave s snegom imajo tudi na vzhodu Republike srbske. V Srbiji so zaradi obilnih padavin razglasili izredne razmere v desetih občinah.

Fotografija je simbolična. Foto: Wikipedia
Fotografija je simbolična. Foto: Wikipedia

SOFIJA, BEOGRAD, BANJA LUKA > Bolgarsko notranje ministrstvo je ob tem danes po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočilo, da so izredne razmere zaradi nevarnih vremenskih razmer razglasili v gorati regiji Smoljan ter mestih Kardžali in Velingrad na jugu države, kjer je večina cest neprehodna. Prekinjena je tudi oskrba z vodo, motene so telefonske komunikacije.

Pristojne oblasti so danes aktivirale tudi vojsko, ki prebivalcem in turistom v prizadetih območjih dostavljajo življenjske potrebščine.

Od sveta so zaradi snega odrezane tudi nekatere vasi na območju Republike srbske. Najhuje je na območju Han Pijeska in Sokolca, kjer so uvedli izredne razmere. Prihaja do težav pri oskrbi z vodo in električno energijo. Razmere so slabe tudi v Hercegovini, navaja srbska tiskovna agencija Tanjug.

V Srbiji so zaradi obilnih padavin izredne razmere razglasili v desetih občinah, kjer je prišlo do poplav. Najhuje je na območju krajev Medveđa, Tutin in Ivanjica, kjer je več kot tisoč gospodinjstev brez električne energije, poroča srbska tiskovna agencija Beta.

STA


Najbolj brano