Ruski poslanec predlaga srečanje Putina in Trumpa v Sloveniji

Vplivni ruski poslanec Vjačeslav Nikonov, predsednik parlamentarnega odbora za izobraževanje in znanost, je nocoj v pogovorni oddaji 60 minut na ruski televiziji Rossija 1 osebno menil, da bi srečanje med ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom in novoizvoljenim predsednikom ZDA Donaldom Trumpom lahko gostila Slovenija, domovina Melanie Trump.

Donald Trump Foto: STA
Donald Trump Foto: STA

MOSKVA > Vjačeslav Nikonov, ki je poslanec v ruski dumi že od leta 1993, je v oddaji na vprašanje o tem, kdo bi lahko odigral vlogo posrednika med Rusijo in ZDA, ocenil, da bi to vlogo lahko odigrale družinske vezi. Zasluge pri tem je pripisal predvsem Melanii Trump, pa tudi njenemu dedku, ki se je v vrstah partizanov boril v beloruskih gozdovih.

Sam je v Sloveniji že bil, in sicer letos ob obisku Vladimirja Putina, kjer se je udeležil slovesnosti ob stoti obletnici postavitve Ruske kapelice pod Vršičem. Po njegovih ugotovitvah v Sloveniji ni rusofobov: “Po naravi jih tam ni,” je menil.

Oddaja je bila sicer namenjena oceni stanja in napovedim nadaljnjega dogajanja na političnem parketu v svetovnem merilu pa zmagi Donalda Trumpa na predsedniških volitvah v ZDA.

STA


Najbolj brano