Razrešnica za vodstvo družbe Hoteli Bernardin

Delničarji družbe Hoteli Bernardin so na današnji skupščini vodstvu družbe podelili razrešnico in potrdili, da bo lanska bilančna izguba ostala nepokrita oziroma se bo pokrivala iz prihodnjih dobičkov iz poslovanja. Seznanili so se tudi s poročilom posebne revizije izbranih poslovnih dogodkov iz minulih petih let.

 Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Foto: Zdravko Primožič/Fpa

PORTOROŽ > Kot so sporočili iz družbe, je skupščina ugotovila, da lansko bilančno izgubo v višini 25,99 milijona evrov sestavljata prenesena čista izguba v višini 4,09 milijona evrov in čista izguba poslovnega leta v višini 21,89 milijona evrov.

Izguba je v največji meri nastala kot posledica oslabitev in odpisov nepremičnin ter opreme in odprave terjatev za odložene davke, so navedli in dodali, da je družba z odprodajo Metropol resorta znižala finančne obveznosti za 22 na nekaj manj kot 28 milijonov evrov.

Za revizorja družbe za letos je skupščina imenovala družbo Deloitte Revizija. Seznanila pa se je tudi s poročilom posebne revizije, ki ga je pripravila družba Ernst&Young in se nanaša vodenje in ustreznost posameznih poslov družbe v zadnjih petih letih, so navedli v družbi, kjer več podrobnosti niso razkrili.

STA


Najbolj brano