Po Trumpovi zmagi za zdaj ni pričakovati novih pogajanj o TTIP

Po zmagi republikanca Donalda Trumpa na ameriških volitvah za zdaj ni pričakovati novih krogov pogajanj EU in ZDA o trgovinskem sporazumu TTIP, je danes v Bruslju povedala evropska komisarka za trgovino Cecilia Malmström. Novi krogi pogajanj o TTIP trenutno verjetno niso smiselni, je menila.

Po zmagi  Donalda Trumpa na ameriških volitvah za zdaj ni 
pričakovati novih krogov pogajanj EU in ZDA o trgovinskem 
sporazumu TTIP, je  povedala evropska komisarka za trgovino 
Cecilia Malmström. Foto: STA
Po zmagi Donalda Trumpa na ameriških volitvah za zdaj ni pričakovati novih krogov pogajanj EU in ZDA o trgovinskem sporazumu TTIP, je povedala evropska komisarka za trgovino Cecilia Malmström. Foto: STA

BRUSELJ > Po izvolitvi Donalda Trumpa za novega predsednika pravzaprav ne vemo, kaj se bo zgodilo, je poudarila Cecilia Malmström ob prihodu na zasedanje ministrov EU za trgovino v Bruslju.

Obstajajo dobri razlogi za to, da lahko pričakujemo premor v procesu o TTIP in da to ne bo največja prioriteta nove administracije, je še dejala komisarka.

Neuradno so nekateri viri v Bruslju pred ameriškimi volitvami izpostavljali, da bi bila usoda TTIP vprašljiva tudi, če bi zmagala demokratka Hillary Clinton.

Ministri EU za trgovino bodo danes v Bruslju razpravljali tudi o naukih, ki jih prinaša saga s trgovinskim sporazumom EU in Kanade, znanem po angleški kratici Ceta.

Slovenijo na zasedanju zastopa državna sekretarka na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Eva Štravs Podlogar.

STA


Najbolj brano