Obi tudi v Trstu

Na območju nekdanjega avtosalona Dino Conti bo zaživela veletrgovina z materialom in pripomočki za dom in vrtnarjenje Obi, obenem bodo na omenjenem območju uredili tudi krožišče med ulicami Caboto, Flavia in Carletti ter Cesto za Glinščico.

Na območju nekdanjega avtosalona Dino Conti bo zaživela 
veletrgovina z materialom in pripomočki za dom in vrtnarjenje 
Obi.
Na območju nekdanjega avtosalona Dino Conti bo zaživela veletrgovina z materialom in pripomočki za dom in vrtnarjenje Obi. 

TRST > Gre za enega od prvih projektov od marca letos veljavnega trgovskega načrta Občine Trst, ki predvideva, da se osem večjih opuščenih območij nameni ureditvi velikih trgovskih središč, poroča Primorski dnevnik.

Na istem območju se bo v skladu z novo namembnostjo kmalu začela gradnja novega krožišča. Križišče med ulicami Caboto, Flavia, Carletti in Cesto za Glinščico je namreč zelo nevarno, saj je stalno prisotna velika stopnja tveganja trčenja med vozili, ki prihajajo iz Trsta, Žavelj oziroma od Domja. Sklep občinskega odbora predvideva izgradnjo krožišča, ki bo stala dobrih 382.000 evrov, od katerih bo 300.000 evrov dala na razpolago Občina, dobrih 82.000 pa podjetje AcegasApsAmga.

16 milijonov evrov vredno naložbo so v sredo dopoldne na tržaškem županstvu predstavili župan Roberto Cosolini ter odbornika za urbanistiko in gospodarski razvoj, Elena Marchigiani in Edi Kraus. 11.500 kvadratnih metrov veliko površino, kjer je nekoč deloval zelo znan Contijev avtosalon, je kupila družba Cervet podjetnika Francesca Fracassa iz Veneta, ki je specializirana v gradnji velikih trgovskih središč. Ta bo na 8600 kvadratnih metrih površine na mestu, kjer je stal avtosalon, zgradila nov trgovski center družbe Obi, ki ima v Italiji 53 trgovin, prisoten pa je tudi v Kopru. Pritličje bo namenjeno prodaji, v prvem nadstropju pa bodo našli prostor uradi in parkirna mesta, ki bodo vsekakor na voljo tudi na površini, ki meji na cesto (parkirnih mest naj bi bilo vsega skupaj 400), dodaja Primorski dnevnik.

V novem trgovskem središču naj bi zaposlili 55 uslužbencev, v glavnem s pogodbami za nedoločen čas, gradnja pa je tudi v skladu z novimi določili pravkar izglasovanega prostorskega načrta Občine Trst, ki precej omejuje število novih gradenj ter je usmerjen predvsem v ponovno preureditev obstoječih objektov. Če se bo gradnja kmalu začela, naj bi novi center bil nared konec leta 2016 oziroma na začetku leta 2017, še piše časnik.

Spletno uredništvo


Najbolj brano