Na Madžarskem prijeli Britanca, ki sta financirala terorizem

Na Madžarskem so prijeli britanska državljana, za katera zaradi sicer že odslužene zaporne kazni za financiranje terorizma velja prepoved potovanja v tujino. Kot je danes sporočila madžarska policija, so ju prijeli v soboto na vlaku na meji z Romunijo.

Fotografija je simbolična. Foto: Wikipedia
Fotografija je simbolična. Foto: Wikipedia

BUDIMPEŠTA > Po podatkih madžarske policija sta 40- in 44-letnik v Veliki Britaniji prestala po dve zaporni kazni, ki sta skupaj znesli pet let. Izpustili so ju leta 2009, hkrati pa zanju izdali prepoved zapustiti britansko ozemlje brez dovoljenja.

Dvojico je madžarska policija prijela, ker pri sebi nista imela dokumentov, na podlagi katerih bi se lahko nahajala v članici EU. Eden izmed njiju je policistom pokazal britansko vozniško dovoljenje, drugi pa zgolj Koran.

Šele ko so ju prijeli, se je izkazalo, da je zanju izdan evropski zaporni nalog, je še sporočila madžarska policija. Dvojica bo morala kmalu pred sodnika, ki bo sprejel odločitev glede njune izročitve Veliki Britaniji.

Po navedbah madžarske policije ni jasno, kam sta bila namenjena, je pa možno, da je bil njun cilj Sirija prek Bolgarije in Turčije. Nič pa ne kaže, da bi bila dvojica vpletena v petkove teroristične napade v Parizu.

STA


Najbolj brano