Juncker zavrača navzkrižje interesov

Predsednik Evropske komisije in nekdanji dolgoletni luksemburški premier Jean-Claude Juncker je danes v nepričakovanem in prvem nastopu pred novinarji po izbruhu luksemburške davčne afere poudaril, da “ni nobenega navzkrižja interesov”.

Predsednik Evropske komisije  Jean-Claude Juncker je danes v nepričakovanem in prvem nastopu pred novinarji po izbruhu luksemburške davčne afere poudaril, da “ni nobenega navzkrižja interesov” Foto: STA
Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker je danes v nepričakovanem in prvem nastopu pred novinarji po izbruhu luksemburške davčne afere poudaril, da “ni nobenega navzkrižja interesov” Foto: STA

BRUSELJ > Obenem je Jean-Claude Juncker napovedal odločen boj proti izogibanju davkom.

“Nobenega navzkrižja interesov ni ... Ne razumem dobro, zakaj v nekaterih časnikih pišejo Juncker proti Junckerju,” je dejal. K temu je še dodal, da prav nič v njegovi preteklosti ne kaže na to, da je bila njegova ambicija organizirati izogibanje davkom v Evropi.

“Evropska komisija se bo borila proti izogibanju davkom in davčnim goljufijam,” je obljubil in zatrdil, da to niso le prazne besede, temveč dejanska namera komisije, za katero upa, da ji bo sledilo vseh 28 članic, saj se davčne odločitve sprejemajo s soglasjem.

STA


Najbolj brano