Iz Ronk nič več v Bruselj

Irska letalska družba Ryanair bo z 29. marcem ukinila letalsko povezavo Ronke-Bruselj. V London bomo lahko iz Ronk leteli vsak dan, v Barcelono pa dvakrat na teden od 20. junija.

 Foto: Peter Verč
Foto: Peter Verč

RONKE > Zakaj ukinjajo letalsko povezavo z Brusljem? Ryanair zahteva, da je vsaka letalska povezava 83-odstotno zasedena. V Ronkah je bila ta povezava 75-odstotna, zato so to letalsko linijo ukinili. Ta let je bil na voljo od leta 2009, toda se v vseh teh letih ni izkazal za rentabilnega. V enem letu so prepeljali približno 25.000 potnikov, v Bruselj pa so leteli dvakrat na teden.

Rynair zagotavlja, da bomo konec marca lahko leteli vsak dan v London Stansted, lete v Trapani in Bari bodo ohranili, ker so se tudi v zimskem času izkazali za dobičkonosne. Ohranili bodo tudi lete v Valencio in Algher na Sardegni.

Zaposlene na letališču v Ronkah, ki za seboj nima prav uspešne zimske letalske sezone, je razveselila novica, da bo španski nizkocenovnik Vueling od 20. junija uvedel povezavo Ronke-Barcelona. Let bo dvakrat na teden (v sredo in soboto).

NR


Najbolj brano