Islamska država grozi z napadom na New York

Pripadniki skrajne sunitske skupine Islamske države (IS) so objavili nov video posnetek z grožnjo z napadom na mesto New York oziroma njegov najbolj obljudeni del, Times Square. Newyorška policija je s posnetkom seznanjena in je okrepila prisotnost na turističnem zbirališču, čeprav je bilo tovrstnih groženj za Times Square in New York že veliko.



New York različne teroristične organizacije omenjajo kot 
priljubljeno tarčo vse od časa, ko je bil  napaden 11. septembra 2001.  Foto: STA
New York različne teroristične organizacije omenjajo kot priljubljeno tarčo vse od časa, ko je bil napaden 11. septembra 2001.  Foto: STA

NEW YORK > Posnetek prikazuje sestavljanje bombe in osebo, ki si nadeva pas z bombo. Newyorška policija je sporočila, da ne gre za nov posnetek, ampak video vseeno potrjuje znano dejstvo, da je New York priljubljena tarča teroristov, pa ne le iz vrst IS. Policija nima indicev, da bi se morebiten napad dejansko pripravljal, kljub temu pa bo varnost okrepljena.

Na video posnetek se je odzval župan Bill de Blasio, ki je zagotovil, da policija uvaja vse potrebne ukrepe po vsem mestu, ne le v tistih delih, ki so pokazani na posnetku. “Širjenje strahu je cilj terorističnih organizacij, vendar se New York ne bo pustil ustrahovati,” je sporočil de Blasio.

New York različne teroristične organizacije omenjajo kot priljubljeno tarčo vse od časa, ko je bil napaden 11. septembra 2001. Nazadnje je z bombnim napadom na Times Squaru maja leta 2010 poskusil Američan pakistanskega rodu Shahzd Faisal, ki je parkiral avtomobil z bombo, ta pa se ni detonirala in odkrila sta jo ulična prodajalca, ki sta obvestila policijo.

STA


Najbolj brano