Divji prašiči vroča tema na Tržaškem

V teh dneh so divji prašiči vroča tema v vseh tržaških občinah, piše Primorski dnevnik. Ponedeljkova tragedija v Podlonjerju, kjer je merjasec na domačem dvorišču napadel 70-letnika in pokončal njegovega psa, je zelo vznemirila okoliške prebivalce.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

TRST > Oglašajo se krajani različnih krajev, ki opozarjajo, da divji prašiči lomastijo podolgem in počez. Aktivirala se je Pokrajina Trst, ki bo v kratkem organizirala omizje, kjer se bodo udeleženci dotaknili problema divjih prašičev. Dogodki bodo bržkone predramili Deželo FJK, ki je dolgo časa podcenjevala namnožitev divjih prašičev, ugotavlja časnik.

Populacija divjih prašičev se je drastično povečala tudi v dolinski občini. Župan Sandy Klun je potrdil negodovanje krajanov, ki se pritožujejo, da so se divji prašiči pri njih udomačili. “Iz izkušenj lahko povem, da pri nas te živali lomastijo sredi vasi. Na lastnem dvorišču sem jih pred kratkim okrog 23. ure naštel osem, neko drugo noč okrog treh ponoči pa sem jih naštel kar 12,” je povedal župan za časnik in pristavil, da so merjasci postali nevarni tudi v lokalnem prometu.

NR


Najbolj brano