Za kočo na Snežniku zdaj skrbi Andrej Barovič

Koča na Snežniku je z junijem dobila novega oskrbnika. Po desetih letih je dosedanja oskrbnika Janjo in Slavka Škoberneta nadomestil Andrej Barovič iz Šembij.

Dolgoletni oskrbnik koče na Snežniku Slavko Škoberne (levo) 
je ključe koče predal svojemu nasledniku Alešu Baroviču.

 Foto: Arhiv Pd Snežnik
Dolgoletni oskrbnik koče na Snežniku Slavko Škoberne (levo) je ključe koče predal svojemu nasledniku Alešu Baroviču.  Foto: Arhiv Pd Snežnik

ILIRSKA BISTRICA > Dosedanja oskrbnika koče, zakonca Janja in Slavko Škoberne, sta v desetletju skrbi za kočo na Snežniku postala kar zaščitni znak tega primorskega očaka. A kočo sta predala v dobre roke. Andrej Barovič, doma iz Šembij, je tudi planinski vodnik in od malih nog aktiven član domačega Planinskega društva Snežnik. Novo vlogo oskrbnika je sprejel na povabilo društva.

Kočo na Snežniku, ki je s 1796 metri nadmorske višine najvišja gora našega nealpskega sveta, v poletni sezoni ob vikendih obišče tudi več sto pohodnikov iz različnih koncev države, pa tudi iz tujine.

Od 15. julija do 3. septembra bo ta za obiskovalce odprta vsak dan, ostale dni v letu pa je odprta ob vikendih in praznikih. Kot je povedal Barovič, se pohodniki lahko v koči okrepčajo z različnimi napitki, za lačne pa so na voljo tradicionalna jota s klobaso, zelenjavna polenta, jabolčni zavitek in sladica dneva, ki jo sproti menjujejo. Na voljo pa je tudi 28 ležišč za prenočitev.

KKV


Najbolj brano