Vozila pivških gasilcev odslej pod svojo streho

Prostovoljno gasilsko društvo Pivka je dobilo garažo. V njej so sicer imeli parkirana vozila že prej, a je bila v lasti podjetja Javor. Pred kratkim pa jo je kupila občina.

Z nakupom je občina zagotovila prostor za pivška gasilska vozila, doslej so bili namreč 
najemniki. Zamenjati pa bo morala še vrata.  Foto: Pgd Pivka
Z nakupom je občina zagotovila prostor za pivška gasilska vozila, doslej so bili namreč najemniki. Zamenjati pa bo morala še vrata.  Foto: Pgd Pivka

PIVKA > Garaža, v kateri je imelo Prostovoljno gasilsko društvo Pivka parkirana vozila, je bila v lasti pivškega podjetja Javor, Občina Pivka pa je imela s podjetjem sklenjeno pogodbo o služnosti za rabo nepremičnine. Na javni dražbi, na kateri je okrajno sodišče v Postojni junija prodajalo omenjeno nepremičnino, pa jo je občina kupila in gasilci bodo odslej parkirali pod svojo streho.

Za garažo, veliko 216 kvadratnih metrov, je občina plačala 33.950 evrov, kolikor je znašala izklicna cena. Zdaj bo morala še nekaj denarja nameniti za vzdrževanje prostorov; zamenjati je treba vrata in postoriti še nekaj drugih malenkosti, je pojasnila direktorica pivške uprave Mihaela Smrdel.

Naslednja večja naložba, ki jo pričakujejo pivški gasilci, bo nakup novega vozila za gašenje gozdnih požarov. Glede na plan investicij v gasilsko opremo ga bo občina nabavila leta 2019.

Letos je občina kupila vozilo za gašenje gozdnih požarov za gasilce s Palčja in zanj odštela 74.000 evrov, prihodnje leto bo na vrsti še njegova nadgradnja. HR


Najbolj brano