Prevzel jih je gojitelj starih hortenzij

Postojnska občina je tudi letos v svoji tradicionalni akciji Občina Postojna v cvetju nagradila občane, ki so s svojimi vrtnimi in cvetličnimi ureditvami prispevali k lepši podobi mesta in vasi.

Nagrajenci letošnje akcije Občina Postojna v cvetju v družbi 
klovnese Eve Škofič Maurer. Foto: Veronika Rupnik Ženko
Nagrajenci letošnje akcije Občina Postojna v cvetju v družbi klovnese Eve Škofič Maurer. Foto: Veronika Rupnik Ženko

POSTOJNA > V kategoriji najlepše urejen vrt je komisija prvo mesto podelila Aleksandri Černjač Žvanut in Klavdiju Žvanutu iz Šmihela pod Nanosom, drugo Karmen in Marku Jenčku iz Lohače in tretje Dragici Kolenc iz Belskega.

Z najlepšimi balkoni se lahko pohvalijo Nada Šantelj iz Šmihela pod Nanosom, ki ji je pripadlo prvo mesto, Tanja Žnidaršič z Malega Ubeljskega, ki je osvojila drugo mesto, in Jožefa Peternelj iz Hrašč. Prvo nagrado za najlepše urejen kmečki vrt je prejela Mirjam Natlačen z Velikega Ubeljskega, drugo Magda Vrh iz Postojne, tretje pa Vida Žvanut iz Šmihela pod Nanosom.

Za najlepše urejeno okolico poslovnega objekta pa je komisija nagradila tri postojnske lokale, s prvim mestom Allegro Bar, z drugim Bar siesta in s tretjim Time out caffe.

Predsednica komisije Anita Kranjc je poudarila, da so, tako kot vsako leto, tudi tokrat iskali skupnost ali posameznika, ki jih je posebej presenetil s posebno ljubeznijo in občutkom do lepega in urejenega. Tokrat so odkrili Lucijana Marina iz Postojne, ki se z veliko predanostjo in skrbjo posveča ohranjanju starih vrst hortenzij, in mu zato podelili posebno nagrado. Za vzorno urejanje javnega prostora pa je komisija nagradila Društvo Škratovka Haasberg iz Planine.

Nagrajencem in ostalim obiskovalcem, ki so se udeležili prireditve ob zaključku akcije, so večer popestrili klovnesa Eva Škofič Maurer, voditelj David Dolamič, oba člana društva Rdeči noski, ter plesalci Baletnega društva Postojna in Jazz ansambel glasbene šole Postojna.

VRŽ


Najbolj brano