Pet zaslužnih

Z včerajšnjo slavnostno sejo se je pričel niz prireditev ob divaškem občinskem prazniku. Danes bo sledil še koncert orkestra iz Lucce.

To so Ljudje, zaradi katerih smo Divačani lahko ponosni, je o letošnjih nagrajencih dejal župan Drago Božac Foto: Petra Mezinec
To so Ljudje, zaradi katerih smo Divačani lahko ponosni, je o letošnjih nagrajencih dejal župan Drago Božac Foto: Petra Mezinec

DIVAČA > Sinoči je župan Občine Divača Drago Božac na slavnostni seji občinskega sveta v Muzeju slovenskih filmskih igralcev podelil nagrade skupinam in posameznikom, ki izstopajo v skrbi za boljši vsakdan občanov.

Letos med slavljenci nedvomno izstopa senožeški konec občine, ki je tudi sicer zelo živahen. Kar štiri od petih občinskih priznanj so namreč odšla v tiste kraje.

Več kot gasilci

Prostovoljno gasilsko društvo Senožeče si je pohvalo zaslužilo za interventno posredovanje in odpravljanje katastrofalnih posledic žledu v Lažah. Poleg tega več kot 120 prostovoljnih gasilcev, toliko jih je v društvu, občanom priskoči na pomoč ne samo takrat, ko nekje zagori, temveč ob vsaki nesreči.

Priznanje je iz rok župana prejel tudi ilustrator Damijan Stepančič, ki v Senožečah, kamor se je priselil iz Ljubljane, organizira arhitekturne delavnice, poleg tega pa je dejaven na kulturnem področju.

Alenka Štrucl Dovgan si je priznanje prislužila z aktivnim delom pri obnovi cerkve in zadružnega doma v Dolenji vasi. Aktivna je tako v Razvojnem društvu Bandera kot tudi v agrarni in vaški skupnosti ter kot predsednica Krajevne skupnosti Senožeče.

Več kot šola

Podružnična osnovna šola Senožeče je plaketo prejela za ohranjene tradicije in kulturne dediščine v kraju. Senožeška šola presega aktivnosti povprečnih osnovnih šol. Brez prispevka učencev ne mine skorajda nobena predstava, šola pa je vedno odprta tudi za aktivnosti ostalih krajanov.

Plaketo je prejel tudi Andrej Prelc, ki je v letošnji sezoni postal državni prvak divizije 1 v gorskohitrostnem avtomobilizmu. Sedem let tekmovanj in odrekanj se je izplačalo, plaketa pa je spodbuda za še nadaljnji trud in uspehe - zanj in za njegovo ekipo, brez katere tudi njegovih uspehov ne bi bilo.

Župan Drago Božac je v govoru poudaril, da čas ni naklonjen razvojnim načrtom, saj so želje občanov večje od možnosti. Zagotovil pa je, da si prizadeva za enakomeren razvoj vseh delov občine. Še naprej bo prisluhnil tudi vsem kritikam, saj, kot je dejal, se ne moremo vedno vsi strinjati.

Po slavnostni seji je sledil filmski večer v poklon Ivanki Mežan, danes pa bo dopoldne bogato dogajanje v središču Divače in pri Divaški jami, ob 18. uri pa še koncert domačega pihalnega orkestra in gostov iz Lucce. PEM


Najbolj brano