Med “pospravljanjem” so betonirali

“Delavci so dopoldne betonirali ploščo za bazno postajo, čeprav je dogovorjeno, da so do nadaljnjega dela ustavljena,” so nas včeraj klicali razburjeni krajani Kozine, ki so že med vikendom zaznali, da se na gradbišču bazne postaje železniškega radijskega sistema GSM-R ob železniški progi nekaj dogaja.

Ob starem betonskem temelju za kovinsko konstrukcijo antenskega stolpa je včeraj stala manjša betonska plošča, pokrita s ponjavo
Ob starem betonskem temelju za kovinsko konstrukcijo antenskega stolpa je včeraj stala manjša betonska plošča, pokrita s ponjavo  

KOZINA > Po uporu krajanov Kozine proti postavitvi oddajno-sprejemne postaje pri Kozini je Ministrstvo za infrastrukturo in prostor v začetku avgusta dela začasno ustavilo, na sestanku s krajani in občino 14. avgusta pa je predstavnik ministrstva Peter Dolenc zagotovil, da bodo s projektantom preučili vse možnosti za prestavitev stolpa na lokacijo, ki bo za okoliške prebivalce manj moteča.

A do včeraj odločitve o prestavitvi še ni bilo, so pa v domačini že v nedeljo začeli dvomiti o ustavitvi del. V bližino začete gradnje stolpa na Kozini so namreč delavci med vikendom pripeljali gradbeni stroj in gradbeni material in včeraj so domačini, čeprav je ves dan deževalo, opazili tudi delavce. “Zalivali so betonsko ploščo,” je povedal eden od očividcev. “Delavci pa čakajo v kombiju, morda pred očividci, morda pa samo to, da preneha deževati,” je še dodal.

Zato smo poklicali na DRI, družbo za upravljanje investicij, d. o. o., ki za ministrstvu vodi investicijo v bazne postaje. “Ne, dela se ne nadaljujejo. Temeljna betonska plošča za stolp je bila postavljena že zdavnaj. Če so bili na gradbišču delavci, so verjetno samo kaj pospravljali,” je povedala Tina Bučić iz DRI.

Toda popoldne je bilo na gradbišču jasno vidno, da se je dopoldne na njem nekaj dogajalo: ob starem betonskem temelju za kovinsko konstrukcijo stolpa je zrasla še ena manjša, še sveža betonska plošča. Pokrita je bila s ponjavo - verjetno zato, da je ne bi uničil dež, kar kaže na to, da je bila sveža. V njej je očitno končal kup gradbenega materiala, ki so ga domačini videli pred dvema dnevoma, saj ga včeraj ni bilo več.

MARICA URŠIČ ZUPAN


Najbolj brano