Kalič: na vidiku potencialni kupec

Na postojnski občini se že pogovarjajo s potencialnim kupcem kompleksa na Kaliču, ki naj bi v začetku junija v okviru stečajnega postopka tudi oddal ponudbo za nakup. Občinska projektna skupina medtem za Kalič snuje celoletni program.

V takšnem stanju je trenutno notranjost nekdanjega gostišča 
na Kaliču. Foto: Veronika Rupnik Ženko
V takšnem stanju je trenutno notranjost nekdanjega gostišča na Kaliču. Foto: Veronika Rupnik Ženko

POSTOJNA > Na novega lastnika čaka še eno nekdaj priljubljeno primorsko smučišče Kalič nad Postojno, ki ga je zadnji lastnik, ljubljanska družba Lepi kraji, prepustil propadu in vandalom.

Družba Lepi kraji je od lani v stečaju, stečajni upravitelj Janko Maček pa je pred mesecem dni objavil vabilo za zavezujoče zbiranje ponudb za nakup kompleksa. Izhodiščna cena vseh nepremičnin (stavba nekdanjega gostišča in še dve pripadajoči stavbi ter parkirišča) je 256.000 evrov, kar je glede na stanje kompleksa sicer relativno visok znesek. Rok se izteče 8. junija.

Najmanj ena ponudba bo zelo verjetno oddana. Trilateralni pogovori med občino, stečajnim upraviteljem in potencialnim investitorjem, ki je iz Slovenije, potekajo. Kaj več pa ta trenutek ne moremo razkriti zaradi možnosti špekulacij,“ nam je včeraj povedal Robert Pavšič z Občine Postojna, ki je že ob uvedbi stečaja napovedala, da se bo aktivno vključila v reševanje Kaliča.

Na vprašanje, ali bo v obliki javno-zasebnega partnerstva tudi občina - ki je zaradi neplačanega nadomestila za uporabo stavnega zemljišča tudi upnica - sodelovala s finančnim vložkom, je Pavšič odgovoril, da so za zdaj možni še vsi dogovori. Je pa poudaril, da sodelovanjem med občino in potencialnim investitorjem temelji predvsem na vsebinski pomoči občine pri organizaciji programov, ki bodo lahko delovali čez vse leto. “Investitor je zainteresiran za vzpostavitev osnovne infrastrukture, kar se tiče celoletne turistične ponudbe pa pričakuje pomoč občine vsaj na konceptualni ravni,“ je povedal Pavšič.

Z možnostmi revitalizacije Kaliča se ukvarja tudi projektna skupina, ki jo je imenoval župan in ki deluje prostovoljno.

VERONIKA R. ŽENKO


Najbolj brano