Blagovnica bo hladilnica

Stavbi nekdanje blagovne hiše se po letih propadanja vendarle obeta prenova in novo življenje.

Stavba sredi Kozine je bila dolga leta paradna blagovna hiša. 
Nato je prazna propadala, zdaj jo končno obnavljajo. Foto: Lea Kalc Furlanič
Stavba sredi Kozine je bila dolga leta paradna blagovna hiša. Nato je prazna propadala, zdaj jo končno obnavljajo. Foto: Lea Kalc Furlanič

KOZINA >Več desetletij daleč naokrog paradna blagovna hiša je po propadu sežanskega trgovskega podjetja Preskrba zaprla vrata in propadala. Po več neuspešnih poskusih je zdaj končno našla potencialnega investitorja. Kot je povedala županja Občine Hrpelje-Kozina Saša Likavec Svetelšek, je to podjetje za trgovino in storitve Monsun iz Kranja.

Stavbo trenutno obnavljajo, v njej pa bodo predvidoma po novem letu odprli zamrzovalnico in hladilnico, služila pa bo najverjetneje tudi kot diskont oziroma grosistična trgovina za večja trgovska podjetja.

Sicer so na Občini Hrpelje-Kozina pred časom razmišljali, da bi blagovno hišo, ki je s svojim zanemarjenim videzom že pošteno kazila središče Kozine, odkupili, vendar jo je prejšnji lastnik, podjetje za upravljanje naložb Finafin iz Šenčurja, prodajal po previsoki ceni. Kakor pojasnjuje direktor občinske uprave Andrej Bolčič, se je pa občina izvensodno poravnala, da pločniki, cesta in funkcionalno zemljišče okoli stavbe ostanejo v njeni lasti, dva metra funkcionalnega zemljišča ob stavbi pa je v začetku leta 2014 prodala lastniku.

LKF


Najbolj brano