Zmagovalec smuka Reichelt, Kline šesti

Avstrijci slavijo novega smukaškega zmagovalca. Hannes Reichelt je bil najhitrejši na smuku za svetovni pokal v nemškem Garmisch-Partenkirchnu. Italijan Peter Fill (+0,16) je bil drugi, Švicarju Beatu Feuzu (+0,52) je pripadlo tretje mesto. Po petkovem odstopu je danes s progo Kandahar odlično opravil Boštjan Kline (+0,92), ki je bil šesti.

Boštjan Kline Foto: Anze Malovrh/Sta
Boštjan Kline Foto: Anze Malovrh/Sta

GARMISCH-PARTENKIRCHEN > V Garmischu so v razmaku 24 ur izpeljali dva smuka, petkovega, odpadlega iz Wengna, ki so ga zaznamovali grdi padci, je dobil Američan Travis Ganong, tokrat pa je bil najhitrejši Hannes Reichelt za prvo zmago v sezoni, drugo smukaško v Garmischu ter dvanajsto v svetovnem pokalu.

Prvi slovenski nastop je tako kot v petek pripadel Boštjanu Klinetu, ki je na tem prizorišču pred letom dni prišel do svojih prvih stopničk, natančneje do drugega mesta na smuku. Mariborčan je v petek na t.i. Kramerjevem skoku, kjer je bilo nato mogoče spremljati še kar nekaj težav smučarjev, nastopi pa so se žal končali tudi s padci, poletel iz smeri ter zgrešil naslednja vrata. Tokrat je solidno opravil z vsemi pastmi na zahtevni progi ter pristal na šestem mestu, kar je njegov drugi najboljši dosežek na smukih v tej zimi, potem ko je bil četrti na smuku v Val d'Iseru. Od novih stopničk v Garmischu so ga tokrat ločile štiri desetinke sekunde.

Kline je bil danes edini Slovenec z uvrstitvijo med najboljših 30. Klemen Kosi, ki je v petek s 30. mestom osvojil prvo smukaško točko v tej zimi, je tokrat ostal praznih rok na 38. mestu. Sezona je za zdaj povsem ponesrečena za Roka Perka, ki tudi na svoji peti tekmi v zimi ni osvojil niti točke. Četrti Slovenec Martin Čater je tako kot v petek odstopil.

V Garmischu bo v nedeljo na sporedu še moški veleslalom za svetovni pokal, nato pred začetkom svetovnega prvenstva v St. Moritzu v torek sledi le še paralelna tekma v Stockholmu.

STA


Najbolj brano