Zmaga prinesla četrtfinale

Razplet sredinih tekem v ligi za obstanek je košarkarjem Portoroža že dva kroga pred koncem prinesel drugo zaporedno uvrstitev v četrtfinale državnega prvenstva.

Košarkarji Portoroža so dosegli letošnji cilj in bodo spet zaigrali v četrtfinalu 
državnega prvenstva. Foto: Simon Maljevac
Košarkarji Portoroža so dosegli letošnji cilj in bodo spet zaigrali v četrtfinalu državnega prvenstva. Foto: Simon Maljevac

LUCIJA > Če so si lani Portorožani napredovanje med osem najboljših slovenskih moštev priborili šele z dramatično zmago na gostovanju v Grosupljem, v zadnjem krogu drugega dela tekmovanja, so tokrat lahko mirni že dva kroga pred koncem igranja v ligi za obstanek. S suvereno sredino predstavo v Šoštanju (84:65) so si na stežaj odprli vrata četrtfinala, skozi katera so lahko vstopili že med potjo proti domu, ko so izvedeli za gostujočo zmago Heliosa proti Šenčurju. Zdesetkana zasedba Konstantina Subotića je tako vendarle vnovčila odličen začetek v ligi za obstanek, ko si je s štirimi zaporednimi zmagami priborila prednost pred zasledovalci. Po sredini zmagi proti Elektri, s katero so podaljšali zmagoviti niz na gostovanjih, pa je postalo jasno, da nedavna domača poraza proti Heliosu in Šenčurju v boju za želeni četrtfinale vendarle ne bosta usodna.

Ob vseh zdravstvenih težavah je Portorož na gostovanju pri Elektri nastopil le z osmimi košarkarji, tako da sta morala svoj delež prispevati tudi mlada upa Jan Barbarič in Sebastjan Borse, glavno vlogo pa so pričakovano prevzeli njuni izkušenejši kolegi Alen Hodžić, Vjeko Petrović, Jure Besedič, Nejc Buda, Dejan Čigoja in Jure Močnik, ki pa je dvoboj sklenil s poškodbo gležnja. Nekoliko daljši počitek zaradi odpovedi dvoboja proti bankrotiranim Mariborčanom bo zanj še kako dobrodošel. “Vsak posameznik, ki je stopil na parket, je imel pomembno vlogo. Žoga je dobro krožila, tako da smo prihajali do odprtih metov. Nekaj težav smo imeli le v obrambnem skoku, a smo kljub temu nadzirali dogajanje. Ekipa je ponovno potrdila, da ima pravi karakter, saj smo zabeležili novo zmago v gosteh, kar nikakor ni bilo lahko,” je v sredo zvečer razmišljal Subotić.

Misli pa je že usmeril proti sklepnemu delu sezone, ki bo njegovemu moštvu prinesel četrtfinalni spopad z zvenečim tekmecem. Prihodnjo sredo bodo Portorožani v Domžalah odločali o končnem prvem mestu. V primeru zmage se bodo v četrtfinalu bržkone pomerili proti ljubljanski Union Olimpiji, poraz pa bi jim najverjetneje prinesel nov dvoboj z branilci naslova iz Novega mesta. SM


Najbolj brano