Zmaga na prvi uradni tekmi (foto)

Novi primorski košarkarski prvoligaš je na prvi uradni tekmi iztržil prvo zmago. Gre sicer za ligo Alpa Adria, ki v tekmovalnem smislu ne prinaša ničesar, a vendar bo rezultat zapisan v zgodovino. KK Primorska : Klosterneuburg Dukes 64:65.

Gezim Morina (v rdečem dresu) je dosegel prve točke za novi 
primorski košarkarski klub. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Gezim Morina (v rdečem dresu) je dosegel prve točke za novi primorski košarkarski klub. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER >Verjetno sočasen termin z nogometno tekmo na bližnjem stadionu Bonifika ni posebej vplival na obisk tekme v dvorani Osnovne šole Koper (približno 100 gledalcev se je zbralo), ki bo prvo “pravo” tekmo za točke državnega prvenstva gostila čez nekaj manj kot dva tedna. Vsaka nova stvar potrebuje čas, KK Primorska pa je svojo pot začela tako, kot so si akterji zgodbe želeli.

KK Primorska: Radulovič 6, Ožegovič, Sanadze 9, Zadnik 4, Petrovič 2, Kosi, Zupan 3, Lisica, Glas, Franklin jr. 16, Morina 9, Gajič 15. Trener: Aleksander Sekulić.

Začetek tekme proti desetkratnemu avstrijskemu prvaku, ekipi Klosterneuburg Dukes, je bil sicer nervozen. Prvi koš za KK Primorska je po skoku v napadu Jana Kosija in prenosa žoge prek kapetana Vjeka Petroviča dosegel Gezim Morina. Slovenski reprezentant je zadel trojko v prvi minuti tekme. V prvi peterki sta poleg omenjenih treh igralcev začela še občasni reprezentant Bosne in Hercegovine Nikola Gajić in Troy Franklin jr.

Na glavni odmor sta ekipi odšli z rezultatom 30:25, dvomestna razlika v prid primorskih tigrov pa je nastala v tretji četrtini. Domačini niso popuščali, z nekaj atraktivnimi potezami, zlasti z “alley-oopom” Franklina jr. in Gajića pa so nakazali, da bi letos v Kopru lahko gledali dobro košarko. “Zadovoljni smo z zmago, saj smo jo dosegli s precej skromno igro v napadu. Naredili smo preveč napak in žoga je prepočasi krožila v napadu, a smo kljub vsemu uspeli zmagati. Prav gotovo je svoje opravila tudi trema, toda najpomembneje je, da smo sezono začeli pozitivno. Je pa dejstvo, da imamo veliko mladih talentiranih fantov, zato bomo morali veliko trenirati, da bo tudi napredek v igri opazen,” je povedal trener Aleksander Sekulić.

Član slovenske reprezentance Gezim Morina, ki je dosegel prvi koš za novi klub, pa je povedal: “Za vse nas je to nova zgodba. Še preden smo prišli, smo vedeli, da bomo potrebovali več časa kot ostale ekipe, da se dobro uigramo. Smo pa skupina zelo pozitivno naravnanih fantov, ki se med seboj dobro razumemo. Na začetku današnje tekme je bilo kar precej živčnosti. V bistvu smo šele na začetku skupnih priprav, saj smo se nekateri dokaj pozno pridružili ekipi. Čaka nas še veliko dela. Sam sem imel priložnost prvi metati, zadel sem. Kaj naj še rečem, dobra stvar, a o tem ne razmišljam veliko.”RM


Najbolj brano