Žbogar je bil kaznovan

Po le eni regati drugega tekmovalnega dne evropskega prvenstva v jadranju v razredu finn je Vasilij Žbogar v skupnem seštevku zgubil pet mest in je trenutno 18., zbral je 64 točk.

Vasilij Žbogar je trenutno daleč od želene uvrstitve. Foto: STA
Vasilij Žbogar je trenutno daleč od želene uvrstitve. Foto: STA

SPLIT > Tudi sredin drugi tekmovalni dan je krojilo brezvetrje. Po večurnem čakanju na kopnem so se jadralci sredi popoldneva le odpravili na regatno polje. Ko se je po dolgem čakanju veter dvignil do petih vozlov se je začela prva in tudi edina sredina regata. Prvi del je bil za Izolana veliko boljši kot dan pred tem. Jadral je okoli desetega mesta, ko ga je doletela kazen sodnikov. “Sploh ne vem, zakaj sem bil kaznovan, a narediti sem moral dva kazenska kroga, in ker smo bili vsi zelo izenačeni, sem ogromno izgubil,” je o dogajanju na morju povedal Žbogar, ki je v cilj prijadral kot 37. in nadaljeval: “Razmere so bile težke, zelo malo vetra, a to ni razlog za slabši rezultat. Kazen je tokrat odnesla možnost, da bi se boril za višja mesta. Upam, da bodo razmere jutri boljše in da bom lahko popravil uvrstitev v skupnem seštevku.”

Ker vetra praktično ni bilo, so drugo regato morali odpovedati. Po treh plovih je skupnem seštevku na vrhu Rus Arkadij Kistanov, ki je bil v sredo peti in je zbral skupno 17 točk. Šest točk več ima na drugem mestu Grk Ioannis Mitakis (23), tretji je Britanec Edward Wright, ki ima 25 točk. Po včerajšnjem drugem mestu se je Hrvat Ivan Kljaković Gašpić v skupnem seštevku prebil do šestega mesta. Žbogar bo z 18. mesta zelo težko ujel najboljše, za preboj na vidnejša mesta si odslej ne bo smel privoščiti nobene napake.

Tako jadralci kot organizatorji upajo, da se jih bo veter v prihodnjih dneh le usmilil.

RJN


Najbolj brano