Veliko golov in številni gledalci

Poraza v končnici jesenskega dela ne moreta spremeniti dejstva, da je za tolminskimi nogometaši nepozabno leto 2014, v katerem so dosegli napredovanje v drugo ligo, kjer bodo prezimili tik pod vrhom, na tretjem mestu.

Tolminski nogometaši so imeli letos precej razlogov za zadovoljstvo. Foto: Aleš Sorta
Tolminski nogometaši so imeli letos precej razlogov za zadovoljstvo. Foto: Aleš Sorta

TOLMIN >V sezono vedno vstopam z visokimi pričakovanji, zato ne morem reči, da sem presenečen, sem pa zelo zadovoljen,” je povedal po zaključku jesenskega dela druge slovenske nogometne lige trener TKK Tolmin David Kanalec. Zaporedni ničli nista pokvarili končne ocene, morda sta le pri zagrizenih navijačih, vajenih uspehov v zadnjem obdobju, povzročili nekaj nejevolje. Zmagoviti niz in učinkovite predstave so se namreč prenesle iz šampionske tretjeligaške sezone tudi v višji rang tekmovanja.

Največ zadetkov za Tolmince v jesenskem delu prvenstva je dosegel Tim Lo Duca, ki je z osmimi goli tudi drugi na lestvici strelcev. Pred njim je z 11 goli član Triglava Matej Poplatnik.

Zanimanje za predstave posoških nogometašev se je razumljivo povečalo. Tolminski privrženci, ki zvesto spremljajo ekipo tudi na gostovanjih, so v Športnem centru Brajda poskrbeli za prvoligaški obisk. Na dvoboju z vodilnim Krškim se je denimo zbralo 500 gledalcev, ki so tudi sicer povečini zadovoljni zapuščali stadion. Tolminci so praviloma pridno polnili mreže tekmeca, kar razkriva tudi statistika. S 30 zadetki so najučinkovitejša ekipa v drugi ligi. ”Vsako tekmo si želimo zmagati. Pomenljivo je, da smo na 15 dvobojih zbrali le en remi. Po svoje mi je žal poraza v Šmartnem in razpleta zadnje domače tekme z Veržejem, a v nogometu ne moreš vsega predvideti,” je pojasnil Kanalec, ki se kljub lepi zimski popotnici zaveda, da ekipo čaka zahtevno spomladansko nadaljevanje, v katerem bo težko zadržati položaj na lestvici.

“Dva ali trije zaporedni porazi lahko hitro botrujejo zdrsu na lestvici in obratno. S serijo pozitivnih izidov se izhodišča lahko občutno popravijo. Razlike na lestvici so majhne, zato je možno še precej zasukov,” je povedal tolminski trener, ki je zadovoljen z učinkom nogometašev. “Nekateri mladi so me pozitivno presenetili. Brez izkušenih, ki v težkih trenutkih povlečejo voz, pa ne gre. Vseeno smo novinci v ligi. Obdržati in nadgraditi doseženo tekmovalno in organizacijsko raven ne bo preprosto. Tega se zavedamo vsi od trenerjev, nogometašev in uprave, ki nas dobro spremlja,” je pojasnil Kanalec, ki ne pričakuje občutnih sprememb v moštvu med dolgim zimskim premorom. Morda le kakšno osvežitev. Ekipa bo s treningi za spomladanski del sezone predvidoma začela 20. januarja.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano