VK Nautilus najuspešnejši primorski klub

Včeraj je na Blejskem jezeru potekalo 25. državno prvenstvo v veslanju. Za odličja se je pomerilo 183 tekmovalcev iz vseh sedmih slovenskih veslaških klubov. V skupni razvrstitvi so zmagali Blejci pred Mariborčani, najuspešnejši primorski klub pa je bil koprski VK Nautilus na tretjem mestu.

Izolska lahka veslača Rajko Hrvat (levo) in Marko Bolha sta 
bila v absolutni konkurenci tretja. Foto: Vzs
Izolska lahka veslača Rajko Hrvat (levo) in Marko Bolha sta bila v absolutni konkurenci tretja. Foto: Vzs

BLED > Koprski veslači so osvojili štiri zlate, skupno pa šest medalj. Takoj za njimi so se na četrto mesto uvrstili veslači izolskega VK Argo z dvema zlatima in skupno petimi medaljami.

V kategorijah za člane, mladince in mlajše mladince smo nove državne prvake dobili že na spomladanskem delu državnega prvenstva, zato so se tokrat veslači večinoma pomerili v večjih čolnih. Pri članih je bilo tako najbolj zanimivo v dvojnih dvojcih, kjer sta nastopila tudi Rajko Hrvat in Marko Bolha iz VK Argo, ki ponavadi veslata v konkurenci lahkih veslačev, tokrat pa sta v absolutni konkurenci morala priznati premoč mariborskemu in blejskemu čolnu. Kljub temu je bil Hrvat kot najuspešnejši slovenski veslač na Bledu deležen posebne časti in pozdravov publike, saj je letos na svetovnem prvenstvu osvojil srebrno medaljo v lahkem enojcu, še prej pa srebro na tekmi svetovnega pokala in bron na evropskem prvenstvu.

Pri članicah je bil boj za najvišja mesta v dvojnih dvojcih povsem primorsko obarvan. Novi državni prvakinji sta postali Tinka Kersikla in Nina Kostanjšek iz VK Argo pred Evo Pincin in Tjašo Vezovnik iz VK Nautilus ter Nikole Poljanšek in Saro Stankovič iz Pirana.

Najštevilnejše so bile prijave pri pionirjih, za katere državno prvenstvo pomeni vrhunec sezone, pomerili pa so se v dveh starostnih skupinah. Posebnost letošnjega prvenstva je bila promocijska tekma osmercev ob koncu tekmovalnega programa. Zmagali so Mariborčani pred Ljubljančani, tretja pa je bila posadka VK Argo.

Ostale primorske medalje: članice, enojec - 2. Kostanjšek (Argo); mladinke, enojec - 1. Kersikla (Argo); dv. dvojec - 3. Škrlj-Hrvatin (Izola); mladinci, dv. dvojec - 2. Mahne-Donaval (Argo); dv. četverec - 3. Mahne-Donaval-Jazič-Jug (Argo); mlajši mladinci, dv. dvojec - 1. Rebernik-Ule (Nautilus); pionirke, dv. dvojec - 1. Bakarič-Kovačič (Nautilus); enojec - 1. Macchi (Argo); pionirji, enojec - 1. Rojc (Nautilus), 3. Mahnič (Piran); pionirke U-13, enojec - 1. Tepeš (Nautilus); pionirju U-13, enojec - 3. Božič (Nautilus).ALJA TASI


Najbolj brano