Trije državni prvaki

Predzadnji aprilski vikend je minil v znamenju zlatih medalj za Boks Klub Portorož.

Z leve: Igor Pertot, trener Nikola Juretić, Tilen Tudija in Alex Guzej
Z leve: Igor Pertot, trener Nikola Juretić, Tilen Tudija in Alex Guzej 

PTUJ > Na državnem prvenstvu za posameznike so trije prijavljeni portoroški boksarji osvojili naslove v svojih kategorijah. Novi prvaki so Tilen Tudija (2001 - School Boys) v kategoriji mlajših kadetov do 60 kg, Alex Guzej (1999 - Junior) v kategoriji kadetov do 48 kg in Igor Pertot (1992 - Elite) v članski kategoriji do 60 kg.

V finalu je Tilen Tudija Nanija Pivca iz Ruš premagal s tehničnim knockoutom v začetku druge runde. Alex Guzej je ostal brez nasprotnika in avtomatično postal državni prvak. Igor Pertot se je pomeril z dobro znanim nasprotnikom in branilcem naslova Blažem Škrjancem iz Boks Kluba Ring Ptuj, ki ga je po točkah premagal z 2:1. Letošnji nastop je bil za Boks Klub Portorož prvi na državnem prvenstvu in trener Nikola Juretić je - glede na kratek čas delovanja kluba - lahko zelo zadovoljen z dosežki fantov. S tremi zlatimi odličji so njegova pričakovanja celo presegli. Sočasno z državnim prvenstvom je v Trstu potekalo mednarodno tekmovanje, na katerem je Haris Šerifoski v članski kategoriji do 69 kg premagal tržaškega favorita Daniela Colombo.

Čeprav se je sezona z državnim prvenstvom iztekla, pa ta konec tedna Igorja Pertota čaka še ena pomembna preizkušnja. Nastopil bo na tradicionalnem mednarodnem turnirju Beogradski pobednik, kjer bodo nastopili boksarji iz 20 držav. Pertot bo predstavnik Slovenije v kategoriji do 56 kg. NR


Najbolj brano