Trepetali, menjali in zmagali

Nogometaši Gorice so po prvenstvenem porazu z Mariborom hitro spet zavili na zmagovite tirnice. Doma so z 2:1 ugnali Krčane, ki lahko žalujejo za zamujenimi priložnostmi.

Osuji Amarachi (z žogo) je načel mrežo Krčanov.  Foto: Jure Batagelj
Osuji Amarachi (z žogo) je načel mrežo Krčanov.  Foto: Jure Batagelj

NOVA GORICA > Gostje so večji del tekme odigrali brez najboljšega strelca lige Miljana Škrbića, ki ga je med tednom zdelala viroza, a so zlasti v prvem polčasu resno ogrožali vrata domačinov. Uvodnih deset minut je postreglo s strelskimi vajami Krčanov, v katerih se je proslavil Grega Sorčan. Nekaj negotovosti si je privoščil le ob podaji iz kota in vodilnemu zadetku gostov, a je vprašanje, če bi lahko preprečil veselje osamljenemu Leu Ejupu tudi ob drugačni oceni leta žoge. Zato pa je novogoriški čuvaj mreže prej in potem zaustavljal strele gostov, ki so neovirano nizali priložnosti, bodisi iz akcij bodisi iz prekinitev.

Nato se je zgodila še poškodba Mihe Gregoriča, a se je krčanski vihar medtem polegel. Gostitelji na zelenici sicer niso delovali bistveno bolj prepričljivo, a je novinec Kyrian Nwabueze vendarle poskrbel, da se je težišče igre preselilo na polovico gostov. S telesno močjo je znal zadržati žogo in vezati nase branilce tekmecev, s tem pa je odpiral prostor soigralcem. Pri izenačujočem golu je razvoj dogodkov najbolje izkoristil Osuji Amarachi, ki je še enkrat potrdil svojo vsestranskost. Kakorkoli, v prvi polovici tekme, ki je ponudila kopico strelov, so na svoj račun prišli gledalci, precej manj pa je bila po okusu obeh trenerjev.

Gorica : Krško 2:1 (1:1)

Športni park, gledalcev 300, sodnik Balažič (Ljubljana) 6,5. Strelci - 0:1 Ejup (6), 1:1 Osuji (21), 2:1 Kapić (73).

Gorica: Sorčan 6,5, Škarabot 6,5, Lipušček 6, Kavčič 6, Gregorič - (od 14. Curk 6), Žigon 6, Grudina 6, Marinič 6 (od 55. Kolenc 6,5), Kapić 7, Osuji 7, Nwabueze 6 (od 70. Filipović 6). Trener: Miran Srebrnič.

Krško: Zalokar 6, Šturm 6, Ejup 6,5, Krajcer 6, Jakolič 6, Jovanović 6, Dušak 6 (od 79. Gajič -), Mujan 5 (od 85. Nakić -), Balić 5,5, Jurina 6,5, Mandić 5,5 (od 65. Škrbić 6). Trener: Stipe Balajić.

Rumeni kartoni: Filipović; Jovanović, Balić.

Priložnosti so bile v dobršni meri posledica napak v igri in postavitvi. Žiga Lipušček, ki je sicer v soboto imel tudi svetle trenutke, se je tik pred polčasom spozabil, v želji, da bi popravil svojo napako, pa je zakrivil še enajstmetrovko. Na srečo gostiteljev gredo Tončiju Mujanu očitno precej bolje od nog uporabne podaje kot streli. Iz enajstih metrov je zgrešil cela vrata ter osrečil sicer maloštevilne domače gledalce in novogoriški tabor, ki se ni mogel pritoževati nad razpletom prvega polčasa. Zato pa je mešane občutke sprožila predstava na igrišču.

“Začeli smo slabo, na srečo pa Krčani niso izkoristili priložnosti, ki so se jim ponudile. Nismo se dobro odzvali na postavitev tekmecev, ki je imel preveč prostora v sredini igrišča. Naša mlada ekipa včasih še ne zna razbrati dinamike tekme. V drugem polčasu smo spremenili postavitev, ki je delovala precej bolje,” je povedal domači trener Miran Srebrnič, ki je z aktiviranjem Jake Kolenca v zvezni vrsti ubil dve muhi na en mah. Poskrbel je za potrebno ravnotežje v obrambnem delu, v napadu pa je imel Rifet Kapić več ustvarjalne svobode. Vezist iz Bosne in Hercegovine se mu je oddolžil z zmagovitim golom. Natančen strel ni pustil niti najmanjše možnosti vratarju Krčanov Marku Zalokarju.

+

-

“Dan pred tekmo nisem treniral zaradi bolezni, a sem si rekel, da bom poskušal. Dobro se je izšlo, čeprav nam v prvem polčasu ni šlo po načrtih. Ključni trenutek tekme je bila zgrešena enajstmetrovka, v drugem polčasu pa smo se dvignili in narekovali ritem,” je povedal Kapić, ki je v nadaljevanju s svojimi značilnimi triki spravil v zadrego goste. Tretji goriški gol je visel v zraku. Gostitelji so nizali priložnosti, a jih tudi zapravljali, v končnici tekme pa na srečo niso bili kaznovani.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano