Tekma z dvojno težo

Prvenstveni obračun Gorice in Krškega bo imel dvojno težo. Domači nogometaši se potegujejo za evropsko vozovnico, Krčani pa se nahajajo v nemirnih vodah boja za obstanek.

 Foto: STA
Foto: STA

NOVA GORICA > Motiv za današnja tekmeca torej ne bi mogel biti večji. Oba za zdaj še držita želena položaja na lestvici, ki bi na koncu prinesla izpolnitev ciljev, a v preostalih šestih krogih se lahko zadeve še zasučejo. Krčani imajo na osmem mestu le točko naskoka pred Aluminijem, ki bi moral po aktualnem štetju v negotove kvalifikacije za obstanek. Trije zaporedni porazi so Krčane postavili v nehvaležen položaj. Šok terapija po menjavi trenerja, ki je sprva delovala, pa se je očitno izpela.

Nazadnje so izbranci Roka Zorka kot prvi v spomladanskem delu prvenstvene sezone morali položiti orožje tudi pred Olimpijo. Je pa res, da je bil vtis bistveno boljši od rezultata. S posamezniki, kot je Filip Dangubić, so vselej nevarni. Novogoričanom so v dveh jesenskih obračunih tako odščipnili pet točk. Gorica se jim je oddolžila na začetku pomladi, ko je dobila dvoboj v Krškem in odprla zmagoviti niz petih tekem na gostovanjih. Tudi upoštevajoč lestvico so gostitelji v nekoliko udobnejšem položaju, a le navidez. Na štiri točke naskoka pred najbližjimi zasledovalci Celjani se ne gre pretirano zanesti. Tega se zaveda tudi Miran Srebrnič. Trener Gorice je imel pred tekmo s Krškim nemalo preglavic s kartoni in poškodbami. Zaradi kazni bodo manjkali Matija Boben, Tilen Nagode in Andrija Filipović.

Od prve minute bo tako predvidoma zaigral Nigerijec Donatyus Edafe, v kader pa se vrača tudi Jaka Kolenc. Drugi rekonvalescent Rok Grudina še ne bo kandidiral za današnjo tekmo, vprašljiv pa je tudi nastop prvega vratarja Grege Sorčana, ki je na zadnjem treningu prejel zoprn udarec. ASO


Najbolj brano