Startali bosta v Miamiju

Tudi za jadralce se letos začenja zelo pomembna predolimpijska sezona.

MIAMI > Za Tino Mrak in Veroniko Macarol (JK Pirat), ki sta lani dosegli zastavljene cilje z bronom na evropskem prvenstvu in potrditvijo olimpijske vozovnice za Slovenijo v razredu 470 za ženske, je počitek že davno mimo. Na novo sezono se aktivno pripravljata že vse od zaključne regate svetovnega pokala v Abu Dabiju novembra lani.

V zimskem obdobju sta se posvečali predvsem kondicijski pripravi, saj, kot pravita, imata na tem področju še največ neizkoriščenih rezerv. Treningi so potekali dvakrat dnevno, dopoldne v telovadnici pod vodstvom kondicijskega trenerja Andreja Kocjana, v popoldanskih urah pa na prostem, predvsem v obliki tekov in kolesarjenja.

V drugi polovici januarja Tina in Veronika pričenjata s treningi na morju. S trenerjem Tomažem Čopijem sta odpotovali v Miami na Florido, kjer jih čakajo dvotedenske priprave ter nastopili na dveh regatah.

Od danes do ponedeljka bosta najprej jadrali na regati odprtega severnoameriškega prvenstva za razred 470. Prvemu letošnjemu nastopu bo sledilo obdobje treningov, potem pa ju med 25. januarjem in 1. februarjem čaka še nekoliko pomembnejša udeležba na prvi letošnji regati ISAF svetovnega pokala. Lani sta dekleti obe regati zaključili na četrtem mestu.

“Zagotovo želiva na zmagovalne stopničke in narediti korak. Letos bo tudi konkurenca že na prvi regati večja, prijavljenih je 32 ženskih posadk, lani pa samo deset, zato bova morali dati vse od sebe.”

Njuna jadrnica je v Miami odpotovala z ladijskim zabojnikom že decembra, neposredno po končani regati v Abu Dabiju.

Razmere za trening so v Miamiju v zimskem obdobju odlične. Prizorišče ponuja prijetne temperature, toplo morje in za jadranje ugodne vetrove. Dodatna prednost je, da se tam na pripravah zberejo vse najboljše posadke na svetu in tako lahko tudi naši jadralki trenirata z najboljšimi.

RN


Najbolj brano