Slovenke šeste na svetovnem prvenstvu v baton twirlingu

Slovenska reprezentanca v twirlingu se je tudi po zaslugi Primork odlično odrezala na svetovnem prvenstvu zveze WBTF v baton twirlingu na Švedskem, saj je bila ekipno šesta.

Na Švedskem so se odlično odrezale Novogoričanke (z leve) 
Daša Harej ter Živa  in Maša Kovač. Foto: Nives Toroš
Na Švedskem so se odlično odrezale Novogoričanke (z leve) Daša Harej ter Živa in Maša Kovač. Foto: Nives Toroš

HELSINGBORG >V tem švedskem mestu je sredi avgusta potekalo 33. svetovno prvenstvo zveze WBTF v Baton Twirlingu. Nastopilo je 17 državnih reprezentanc iz Evrope, Severne Amerike, Azije in Avstralije.

Med šestimi slovenskimi reprezentantkami so bile tudi članice Twirling mažoretnega društva Nova Gorica Živa in Maša Kovač in Daša Harej, ki so pomembno prispevale k zgodovinskemu šestemu mestu slovenske ekipe. Naša dekleta so se uvrstila takoj za svetovnimi velesilami twirlinga - za Japonsko, Francijo, ZDA, Italijo in Kanado. V naši reprezentanci so se borile še Sara Pečkaj (Twirling klub logaških mažoret) ter Nuša Detiček in Eva Mlakar (Twirling in mažoretni klub Pet elementov, Slovenska Bistrica).

Slovenke so postavile nekaj novih rezultatskih mejnikov. Maša Kovač je v kategoriji freestyle senior women prišla v finale za najboljšo deseterico, kar je najboljša slovenska uvrstitev na SP doslej. S tem je padel prejšnji rekord, ki ga je s 15. mesto držala Mašina starejša sestra Živa Kovač. Maša je bila tokrat na koncu deseta, Živa pa trinajsta. Živa in Maša Kovač sta zaplesali tudi v paru in zasedli odlično sedmo mesto v kategoriji senior parov.

Mladinka Daša Harej je tekmovala v kategoriji freestyle junior women. Uvrstila se je v polfinale in zasedla 19. mesto.

Uredništvo


Najbolj brano