Sladka zmaga Škofjotov

Uvodna tekma 21. sezone prve slovenske futsal lige je v dvorani Burja na Škofijah v četrtek zvečer pripadla domačemu Bronxu, ki se je lani večji del sezone boril za obstanek. Tokrat so domačini presenetili favorite iz Tolmina. Bronx : Puntar 3:1 (1:1).

 Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Foto: Zdravko Primožič/Fpa

ŠKOFIJE > V vnaprej odigrani tekmi so imeli Tolminci že od začetka več od igre, a so bili domači napadi ves čas nevarnejši. Hrvatin je zadel vratnico, medtem ko je Zajc svojo tretjo priložnost le pretvoril v vodstvo Bronxa. Gostje so šele v 15. minuti prvič ogreli dlani domačega vratarja, izenačili pa so tik pred odmorom po samostojnem prodoru spretnega Vidiča. “Malo so nas stisnili malo je našim zmanjkalo moči in preveč smo se povlekli nazaj,” je edini padec zbranosti domačinov pojasnil trener Dino Krivičič.

Dvorana Burja, gledalcev 110, sodnika Veselič in Močnik-Perič. Strelci - 1:0 Zajc (11), 1:1 Vidič (20), 2:1 Čuk (32), 3:1 Zajc (38). Bronx Škofije: Kocjan, Čuk, Hrvatin, Kamenčič, Mirkovič, M. Peroša, J. Peroša, Felda, Jakomin, Depangher, Radić, Hodžić, Skutelj. Trener: Dino Krivičič. Puntar: Logar, Rutar, Kos, Uršič, Kusterle, P. Čujec, Vidič, Kragelj, Jarc, Zalašček, Logar, Volarič. Trener: Matej Kavčič.

V drugem polčasu so Tolminci zaigrali bolj agresivno, a so bili Škofjoti še naprej konkretnejši. V 32. minuti je žoga po strelu Kusterleta oplazila vratnico, kmalu zatem pa je razpoloženi Čuk zadel za novo vodstvo Bronxa. Po odgovoru Kraglja je vratnico zadel še Kamenčič, nakar so po strelu Uršiča gostje zaigrali s petim igralcem v polju, a se jim tveganje ni izšlo. Zajc jih je takoj kaznoval s tretjim golom, lahko pa bi jim zabil še kakšnega.

“Imeli smo jalovo premoč, nasprotnik pa se je dobro branil. A posest žoge ne pomaga, treba je zabiti gol,”, je bilo jasno trenerju Puntarja Mateju Kavčiču.

Danes ob 20. uri bo povratnik med najboljše, ajdovski Kix igral v Benediktu, pokalni zmagovalec, kobariški Oplast, pa je v prvem krogu prost. SJ


Najbolj brano