Schweini + 50 milijonov = Angel Di Maria

Med prestopnim rokom si nekateri klubi dovolijo tudi sanjati. Glavni cilj je večja publiciteta. Turški Antalyaspor želi privabiti Ronaldinha in Eto'oja.

Carlos Tevez Foto: Valerio Pennicino
Carlos Tevez Foto: Valerio Pennicino

MILANO > Novi turški prvoligaš Antalyaspor se poigrava z mediji in nogometnimi navdušenci ter napoveduje dve zvezdniški okrepitvi. Tamkajšnji mediji pišejo, da so se v prestolnici ogreli na sanjski dvojec iz Barceloninega obdobja 2004-2008. Gre za Brazilca Ronaldinha, ki se je pred kratkim razšel z dosedanjim moštvom, ter za Kamerunca Samuela Eto'oja, ki je zadnjo polsezono nastopal za Sampdorio. Turki imajo za Brazilca hudo konkurenco, saj ga v domovini vabi Vasco da Game. Igralca sta skupaj osvojila ligo prvakov in dvakrat špansko prvenstvo. Verjetno iz vsega ne bo nič, Turki pa so si s potezo pridobili brezplačen prostor na številnih naslovnicah evropskih športnih časnikov.

Tevez dokončno v Boco Juniors

Kar se je dlje časa namigovalo, je v soboto postalo resnično. Kultni buenosaireški klub Boca Juniors je na svojem twitter profilu potrdil, da se domov vrača njegov otrok Carlos Tevez. Vrednost prestopa iz Juventusa je pet milijonov evrov. Novega delodajalca je dobil tudi Kolumbijec Jackson Martinez. Portu je tako uspel še en izjemen posel. Martinez je na Portugalsko iz mehiškega Chiapasa prišel leta 2012 za deset milijonov evrov, modro-beli pa so ga sedaj madridskemu Atleticu prodali za kar 35 milijonov evrov. V pretekli sezoni je bil z 21 zadetki najboljši strelec portugalske lige, še dodatnih enajst golov pa je dosegel v drugih tekmovanjih.

Udinese ne da Allana

Napoli želi nakupovati v Vidmu in Torinu. Na Udinese je naslovil ponudbo za brazilskega zveznega igralca Marquesa Allana, enega najboljših v furlanskem moštvu. Neapeljčani ponujajo 12 milijonov evrov odškodnine, toda Videmčani sporočajo, da za ta denar Allan ne bo zapustil njihovega kluba. Na gluha ušesa so za zdaj naleteli tudi pri Torinu. Želijo si Mattea Darmiana, za katerega ponujajo 15 milijonov evrov . Toda imajo močno konkurenco, saj se je za zunanjega igralca ogrel še Manchester United. Napoliju se kar sam od sebe ponuja Ciro Immobile. Napadalec dortmundske Borussie ne želi več ostati v bundesligi. Simone Pepe je po dolgih letih prekinil pogodbo z Juventusom, kjer je bolj malo nastopal. Aktualna je njegova vrnitev v Videm.

Po številnih razočaranjih je nekaj optimizma posvetilo tudi v Milanovo hišo. Napadalec Šahtarja Luis Adriano bo, kot vse kaže, po novem tvoril ofenzivni dvojec s Kolumbijcem Carlosom Bacco, za katerega pa Sevilla zahteva kar 30 milijonov evrov. Po zadnjih informacijah naj bi Milančani na ta pogoj vendarle pristali. Potihoma si pri rdeče-črnih še vedno želijo vrnitve Zlatana Ibrahimovića, ki so ga pripravljeni čakati vse do zadnjih ur prestopnega roka konec avgusta.

Bomba: Schweini zapušča Bayern?

Nemški časnik Bild poroča, da naj bi Bayern pripravljal megalomansko ponudbo za Manchester United. V zameno za Argentinca Angela di Mario, ki se je dokazal pri Realu, naj bi ponudil kar Bastiana Schweinsteigerja in še 50 milijonov evrov. Nad potezo so začudeni številni Bayernovi navijači, saj velja popularni Schweini za enega najboljših igralcev in za eno glavnih ikon kluba.

Mevlja v Dinamo, Bartulović v Chievo

Nekdanji član Gorice, ki je v zadnjih dneh treniral z belo-modrimi, Miha Mevlja je podpisal dveletno pogodbo z Dinamom iz Bukarešte, 18-kratnim prvakom Romunije. Po Lozani in izraelski ekipi Bnei Sakhnin je to njegov tretji tuji delodajalec.

Nekdanji Koprčan, 19-letni Damir Bartulović, bo odslej nastopal za Chievo Verono. V lanski sezoni je bil član Vicenze, zabeležil je en nastop v serie B, za mladinsko ekipo pa je na 20 tekmah dosegel devet golov. Podpisal je petletno pogodbo. Vratar Jan Koprivec bo zamenjal moštvo v serie B in bo iz Perugie prestopil v Latino.

Reprezentant Jasmin Kurtić pa je našel že šesti italijanski klub. Začel je pri Palermu, nadaljeval pri Vareseju v drugi ligi. Potem je nastopal za Torino, Sassuolo in nazadnje Fiorentino. Sedaj ga je od Sassuola za 3,5 milijona evrov kupila Atalanta, ki jo vodi stari trenerski lisjak iz Ločnika Edy Reja.

V slovensko prvenstvo se po petih letih vrača Rok Kronaveter. Na domačih zelenicah je nastopal za Dravo in Rudar, v tujini pa za nemški Cottbus, madžarski Gyor in romunski Petrolul. Sedaj je oblekel dres Olimpije. Mladi nogometaš Domžal Alen Ožbolt bo po napovedih v prihodnjih dneh postal član slovite Borussie iz Dortmunda, kjer bo najprej treniral in igral za drugo ekipo.

PETER MARAŽ


Najbolj brano