Razplet med prazniki

Na nogometnem Turnirju Narodov se začenjajo dvoboji za razvrstitev. Pri dekletih do 17 let bo končni vrstni red osmerice znan danes, pri nogometaših do 15 let pa v ponedeljek.

 Foto: Jure Batagelj
Foto: Jure Batagelj

NOVA GORICA > Pri fantih je bilo dvanajst reprezentanc razdeljenih v tri skupine. Slovenija je imela primerjalno najslabši izkupiček med tretjeuvrščenimi reprezentancami, zato je pristala v zadnji tretjini ekip, ki se merijo za uvrstitev od 9. do 12. mesta. Danes se bo v Vipolžah ob 17. uri soočila z Malezijo, v ponedeljek pa, odvisno od razpleta, z Združenimi arabskimi emirati ali še enkrat z Rusijo, proti kateri je zabeležila edino zmago v skupinskem delu. Dvoboj bo ob 11. uri, najverjetneje ga bodo odigrali v Mirnu.

Izbranci Agrona Šalje so v četrtek pokazali, da se lahko prav z moštvenim pristopom in pravim tekmovalnim nabojem nadomesti marsikatera primerjalna prednost tekmecev. Za slovensko izbrano vrsto je svojevrstna spodbuda tudi podatek, da se bosta za najvišja mesta borili reprezentanci Anglije in Združenih držav Amerike, ki sta napredovali iz slovenske skupine. V današnjih polfinalih se bodo Angleži pomerili z Mehičani, Američani pa s Portugalci. Veliki finale bo že po običaju v ponedeljek ob 16. uri v Gradišču ob Soči, kjer bo danes ob 18.30 tudi tekma za prvo mesto na turnirju nogometašic med Italijo in ZDA.

Včeraj so dekleta opravila z dvoboji v skupinah A in B, v kateri je Slovenija po remiju 1:1 z Mehiko osvojila zadnje, četrto mesto. Gostiteljice so bile v Tolminu spet blizu prvi zmagi na turnirju. Po golu kapetanke Sare Makovec so Mehičanke izenačile štiri minute pred koncem. Primorka Izabela Križaj je za Slovenijo, ki se bo danes v tekmi za končno sedmo mesto v Vipavi ob 15. uri pomerila s Francijo, odigrala vseh 70 minut. ASO


Najbolj brano