Raste vadbeni center NZS

Dolga leta pričakovani in želeni center nogometnih reprezentanc bo v naslednjih mesecih dobil končno podobo.

 Foto: Peter Maraž
Foto: Peter Maraž

BRDO PRI KRANJU > V novembru so na mestu nekdanjega hipodroma in konjušnice tik ob protokolarnem parku na Brdu pri Kranju začeli graditi sodoben vadbeni center Nogometne zveze Slovenije. Končan naj bi bil do 1. septembra, kar pa je po trenutno videnem težko verjeti. Upravna stavba NZS sicer že dobiva končno podobo, predvidena tri igrišča pa še nimajo svoje oblike. Športnikom bo na voljo tudi večnamenski objekt, projekt pa vključuje še VIP prostor ter vhodno dvorano.

“Nacionalni nogometni center ne bodo uporabljale le naše reprezentance, ampak ga bomo skušali tudi tržiti,” je pred časom povedal predsednik NZS Aleksander Čeferin. Center bo tako v prvi vrsti služil pripravam vseh državnih nogometnih reprezentanc, Slovenija pa bo dobila še en sodoben objekt po vzoru nogometno razvitih držav. Italija ima, na primer, svoj vadbeni center v južnem predelu Firenc, v Covercianu, že od leta 1958.

Ocenjena vrednost projekta je 8,5 milijona evrov, približno 90 odstotkov denarja pa predstavljajo sredstva, ki jih je NZS dobila od evropske in svetovne nogometne organizacije. PM


Najbolj brano