Prvaki pokleknili v Kopru

Že uvodni krog balinarske superlige je postregel z dvema primorskima derbijema, v katerih sta zmagi slavila Hrast in Antena Portorož. Koprska Luka je presenetila aktualne prvake iz Škofje Loke.

Balinarji Antene so v Košani slavili po velikem preobratu.  Foto: Picasa
Balinarji Antene so v Košani slavili po velikem preobratu.  Foto: Picasa

KOPER > Bržkone niti največji optimisti v taboru Luke Koper niso pričakovali tako silovitega uvoda v novo balinarsko sezono. Branilci naslova iz Škofje Loke so v uvodnem delu sobotnega obračuna v koprski balinarski dvorani le nemočno spremljali razpoložene domače balinarje, ki so po zmagah Gregorja Vouka in Dmitra Vujanića v hitrostnem zbijanju povedli kar z 10:2. Gostje so se v nadaljevanju dvoboja vendarle malce zbrali in se pred zaključkom dvoboja uspeli približati na 12:8, a sta izkušena Gregor Moličnik in David Frank s suvereno predstavo v igri dvojic osvojila še potrebni dve točki za zasluženo zmago Koprčanov.

Za razliko od Škofjeločanov so bistveno uspešneje novo sezono odprli aktualni podprvaki iz Kobjeglave, ki so v Sežani premagali superligaške novince iz Šempetra. Državni prvak v igri v krog Klemen Sosič je z 28 točkami potrdil dobro formo in Hrastu prinesel vodstvo s 6:2. Toda gostje se niso predajali in po odličnem nastopu Igorja Jakopiča v natančnem zbijanju so znižali zaostanek na 8:6. Zaključek dvoboja je vendarle minil ob popolni premoči Kobjeglavcev, ki so z visoko zmago napovedali, da bodo tudi letos konkurenčni za najvišja mesta.

Sobotnega obračuna zagotovo še dolgo ne bodo pozabili balinarji Košane, ki so proti gostom iz Belega Križa vodili že z 8:0, a jim to ni zadostovalo za zmago. Preobrat sta napovedala gostujoča “brzinca” Nikola Đorđević in Marko Škerjanc, za trenutek pa je nalet gostov v natančnem zbijanju prekinil Ivan Urh, tako da so domačini v zadnji del tekme vstopili z minimalnim vodstvom 10:8. V zadnjih klasičnih igrah so domačini slavili le v trojki, gostje pa so po dramatični zmagi Iva Goljufa proti Silvu Spinelliju v igri posameznikov dvoboj končali v svojo korist.

Precej manj napet je bil obračun med Krimom in Skalo, saj Ljubljančani po vodstvu z 12:0 niso popustili in so že pred končnico vodili s 16:2, nato pa so Sežanci z zmagama Sebastjana Štoke v igri posameznikov in mladih upov Simona Požarja in Žige Merslaviča v igri dvojic v krog uspeli malce ublažiti poraz.

Superliga, 1. krog - Hrast : Agrochem DU Šempeter 19:7, Košana : Antena Portorož 12:14, Luka Koper : Lokateks Trata 14:12, Krim : Skala Sežana 20:6.

SM


Najbolj brano