Princ Albert bo igral v ekipi Tima Matavža

Priprave na nedeljski dobrodelni nogometni spektakel v Biljah so v polnem teku. Osrednji gost prireditve, ki se bo pričela ob 17. uri, bo Albert II. Ker se bo monaški princ mudil na zasebnem obisku, državni protokol ni predviden.

Priprave na nedeljski dobrodelni nogometni spektakel v 
Biljah so v polnem teku. Osrednji gost prireditve, ki se bo 
pričela ob 17. uri, bo Albert II. Ker se bo monaški princ mudil 
na zasebnem obisku, državni  protokol ni predviden. Foto: Celina Lafuente De Lavotha
Priprave na nedeljski dobrodelni nogometni spektakel v Biljah so v polnem teku. Osrednji gost prireditve, ki se bo pričela ob 17. uri, bo Albert II. Ker se bo monaški princ mudil na zasebnem obisku, državni protokol ni predviden. Foto: Celina Lafuente De Lavotha

BILJE >Najvišji predstavnik kneževine Monako se je odzval povabilu Nogometnega društva Bilje in predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja. Na Goriško bo prispel neposredno pred tekmo, pri tem pa naj bi nagovoril navzoče predstavnike medijev in obiskovalce dogodka, v katerem bo seveda imel dejavno vlogo nogometaša. Znano je že, da bo Albert II zaigral v ekipi Tima Matavža, Pahor pa se bo potil v zasedbi drugega gostitelja prireditve Valterja Birse. Po tekmi se bo monaški princ vrnil v domovino, kjer ga čakajo nove obveznosti.

Zveneča bodo tudi imena drugih gostov. Zanimanje je veliko. Nogometne veščine bodo med drugim pokazali (nekdanji) vrhunski športniki v ostalih panogah: Anže Kopitar, Jakov Fak, Vasilij Žbogar, Matjaž Smodiš, Vid Kavtičnik, Dejan Zavec, Primož Kozmus, Primož Peterka, Jure Košir, ki se bodo pomerili z nogometno podkovanimi Zvonimirjem Bobanom, Miranom Pavlinom, Matejem Mavričem, Etienom Velikonjo ... Prisotne bodo tudi znane osebnosti iz družbenega življenja in medijske krajine. Med potrjenimi gosti so tudi Katarina Čas, Lado Bizovičar, Andrea Massi, Snežana Vukmirović, Lucija Mlinarič, Peter Bossman, Jan Oblak ... Kaj lahko pa se zgodi, da bo na dogodku prisoten še kdo od športnih zvezdnikov, kot sta Goran Dragić ali Tina Maze. Za svojevrstno popestritev bosta Denis Avdić in Ranko Babić na igrišču v dvojni vlogi nogometaša in stand up komika. Slovensko himno bo zapel zimzeleni Oto Pestner.

Bogato bo tudi spremljevalno dogajanje z nastopi plesnih, glasbenih in mažoretnih skupin, že po tradiciji pa bodo dali poseben pečat dobrodelni prireditvi lipicanci iz Kobilarne Lipica. Otroci imajo brezplačen vstop, odrasli pa bodo odšteli tri evre. Del zbranega denarja od pokroviteljev in vstopnine bo namenjen invalidni mladini v Stari gori, del pa porodnišnici v Šempetru. Zaradi odmevnosti dogodka vnaprej velja nasvet obiskovalcem, naj pridejo na prireditev pravočasno.

V Biljah bo sicer pestro ves konec tedna. Že petek bo od 18. ure naprej v znamenju koncertnega oziroma glasbenega utripa, sobotno dogajanje pa se bo ob 14. uri pričelo z briškuljado in škuljado, za katera prav tako vlada veliko zanimanje. Tako v soboto kot v nedeljo pa ne bo manjkalo glasbe in družabnega dogajanja.ASO


Najbolj brano