Premagala raka in evropsko konkurenco

V soboto ob 18. uri se bo na prenovljenem parketu kotalkarske dvorane v Renčah na zaključnem večeru z zvezdniškimi gosti od tekmovalnih aren poslovila najboljša slovenska umetnostna kotalkarica vseh časov, Lucija Mlinarič.

Tako je Lucija Mlinarič doma kotalkala v svoji zadnji  tekmovalni sezoni 2014, ko je postala evropska prvakinja. Foto: Igor Mušič
Tako je Lucija Mlinarič doma kotalkala v svoji zadnji tekmovalni sezoni 2014, ko je postala evropska prvakinja. Foto: Igor Mušič

RENČE > Najboljša slovenska umetnostna kotalkarica, Šempetrka Lucija Mlinarič, je po izjemni lanski sezoni, ko je najprej premagala raka, po tem pa postala evropska prvakinja in svetovna podprvakinja, letos prekinila tekmovalno pot. Že pred poletnim državnim prvenstvom je napovedala, da se pripravlja le še za jesenski nastop v dvorani domačega Kotalkarskega kluba Renče, kjer se bo poslovila od izjemne tekmovalne poti.

To napoved je skupaj s klubom tudi uresničila. V soboto ob 18. uri bo mogoče še zadnjič videti Lucijino izjemno kotalkanje v dolgem programu. Slovo bo obogateno z nastopi zvezdnikov italijanskega umetnostnega kotalkanja, ki so v času njene kariere v svojih kategorijah osvajali odličja na največjih tekmovanjih.

Najatraktivnejši gostje bodo serijska članska svetovna prvakinja Debora Sbei, mladinska svetovna prvaka v parih Isabela Genchi in Alberto Peruch ter kotalkarice z različnimi odličji z največjih tekmovanj: Laura Sanchez, Marko Bisciari, Analisa Graziosi, in Silvia Lambruschi. Predstavile se bodo tudi vse selekcije renškega kluba.

Ker je umetnostno kotalkanje neločljivo povezano z glasbo, tudi te ne bo manjkalo. Za to bodo poskrbeli Pihalni orkester Vogrsko, Godalni kvartet Nova, Moški pevski zbor Provox in raper Valter Rap, ki je že pozimi posebej za Mlinaričevo pripravil skladbo Največja zmaga.

Slovo Mlinaričeve bo počastil velik del vrha svetovne in evropske kotalkarske zveze. Prišli bodo Margaret Brooks (predsednica svetovne zveze), Marco Fagioli, Teri Sedej (predstavnika evropske zveze) in predsednica Zveze kotalkarskih športov Slovenije Breda Marinšek.

Lucija Mlinarič zaključuje kariero pri 27. letih. Za slovo je prejela malo statuo Olimpijskega komiteja Slovenije. Prvič je postala članska evropska prvakinja pred sedmimi leti, sicer pa je odličja (sprva na otroških državnih prvenstvih) nizala od ustanovitve KK Renče pred 23 leti do lanske sezone. Dosegla je komaj verjeten niz 27 odličij na evropskih in svetovnih prvenstvih, ki ga je leta 1999 začela s kadetskim bronom na EP. To so gotovo dosežki za anale slovenske športne zgodovine. IGOR MUŠIČ


Najbolj brano