Poškodba Taje Čajko pred tekmo na Poljskem

Po opravljenem včerajšnjem prvem uradnem treningu v dvorani druge ekipe Elblaga, ki tekmuje v drugi poljski ligi in današnjem jutranjem drugem treningu v glavni mestni športni dvorani rokometašice Mlinotesta in 50 navijačev, ki so se odpravili na 1400 kilometrov dolgo pot, že odštevajo ure do zgodovinske tekme.

Po opravljenih treningih v Elblagu rokometašice Mlinotesta 
že odštevajo ure do zgodovinske tekme. Foto: Igor Mušič
Po opravljenih treningih v Elblagu rokometašice Mlinotesta že odštevajo ure do zgodovinske tekme. Foto: Igor Mušič

ELBLAG > Ob 18. uri se bodo v na prvi tekmi osmine finala evropskega pokala challenge pomerile s tretjo ekipo močnega poljskega prvenstva EKS Start Elblagom.

Sobotno popoldne in današnje dopoldne je minilo brez večjih zapletov pri poljskih gostiteljih, ki so poskrbeli za precej obilnejšo in kakovostnejšo prehrano kot prvi dan, ko je Ajdovke po 14 urah poti pričakala le hladna večerja. Le pri prevozu v tri kilometre oddaljeno dvorano je prišlo do polurne zamude.

Gostitelji so pripravili tudi sprejem za vodstvo ajdovske odprave. Prišla sta predsednik in podpredsednik kluba Janusz Semiadezak in Stanislaw Tomaczynski ter športna direktorica Justyna Stelina –nekdanja rokometašica z 20 letno kariero.

Predsednik ajdovskega Mlinotesta Ivan Vodopivec je poljski delegaciji izročil promocijsko gradivo o Vipavski dolini, predvsem pa je s s tehničnim vodjem Matjažem Černigojem gostitelje seznanil s podrobnostmi njihovega potovanja v Ajdovščino. Povratna tekma v ŠC Police bo namreč čez teden dni. Elblag bo imel precej krajše prevoze kot jih je imel Mlinotest. Poljska ekipa, v kateri naj bi bila le peščica, morda deset navijačev, bo priletela v Zagreb, domačini pa jih bodo namestili v ajdovskem hotelu Pigal, od koder bo prevoz do dvorane trajal le dve minuti.

Razmerja moči pred današnjo tekmo niso povsem takšna, kot je bilo pred gostovanjem pričakovati. Izkazalo se je, da ekipa Elblaga nima več aktualnih državnih reprezentantk (prvotni podatki so govorili o dveh, ki sta pripomogli k četrtemu mestu Poljakinj na decembrskem svetovnem prvenstvu). Žal pa bo oslabljen tudi Mlinotest, saj si je na treningu gleženj grdo zvila Taja Čajko. Zaradi tega trener Dušan Vidmar pri postavitvi visokih in močnih igralk ne bo imel alternative na klopi.

Tekma se bo začela ob 18. uri, novo poročilo s poljske bo sledilo ob polčasu, in, upajmo, čim bolj ugodno po koncu tekme, okoli 20. ure.

Kljub temu je vzdušje pred tekmo dobro, ostala dekleta so zdrava in bodo s trdo obrambo poskušala držati korak s favoritom ki ima kar 1,5 milijona evrov proračuna – približno desetkrat večjega od slovenskih tekmic.

Prešerno je tudi razpoloženje med navijači, ki so na pot z letalom odpeljali tudi razstavljene bobne. V svojem hotelu so ob žlahtni kapljici že dodobra ogreli glasilke pred svojo današnjo osrednjo navijaško nalogo.

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano